Sandiviç Ekmeği (Yumuşacık Denemeyen Pişman Olur)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sandiviç Ekmeği (Yumuşacık Denemeyen Pişman Olur) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 250ml)
2 su bardağı ılık su (bardak ölçüsü 250ml)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Sandiviç Ekmeği (Yumuşacık Denemeyen Pişman Olur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyerek ele hafif yapışan bir hamur yapalım .
Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz iki katına çıkıncı elimizi hafif unlayarak eşit 10 parçaya bölüp beze yapıp unlayarak kenara alalım.
İlk bezeden başlayarak uzun şekilde açalım .
Çevirip geniş olan tarafı içe doğru katlayıp rulo yapalım.
Birleşme yerini parmaklarımızla çimdikleyerek sıkıştıralım .
Yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Hepsi bittikten sonra en az 20 dakika tepsi mayası gelmesini bekleyelim .
Kapatıp tekrar mayalanan ekmeklerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarıların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar su ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ekmeklere dikkatli bir şekilde sürelim havalarını kaçırmadan.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Sandiviç Ekmeği (Yumuşacık Denemeyen Pişman Olur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst