- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 236.517
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sancılar başladıktan sonra ne yapılmalı?
Doğum sancısı sırasında uygulayabileceğiniz şeyleri önceden bilerek bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz.- 1- Olumlu Düşünün.
- 2- Nefes Egzersizleri Yapın.
- 3- Masajın gücünden faydalanın.
- 4- Pozisyon Değişikliğini Deneyin.
- 5- Sıcak-soğuk kompres.
- 6- Suyun Sihrini Kullanın.
- 7- Eşinize Rahat Bir Ortam Sağlayın.
- 8- Epidural Doğum.
Sancı olması için ne yapmalı?
Doğumu hızlandırmak için ne yapmalı?
- 1- Hareket etmek. Bebeğiniz aşağıya inmeye çalışırken yerçekiminden faydalanmak iyi bir fikir!
- 2- Oksitosin tetikleyiciler. Oksitosin hormonu, rahim kasılmalarının gerçekleşmesini sağlayan hormondur.
- 3- Sıcak su.
- 4- Yiyecek ve içecek tüketin.
- 5- Medikal müdahaleler.
Doğum olacagi gün neler olur?
Düzenli sancıların başlaması Bebeğin kafasının doğum kanalına inmesi ve güçlü tuvalete çıkma isteği. Doğum suyunun gelmesi. Üst karın ve diafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama olmasıDoğum sancısı nasıl rahatlatılır?
Sırtınıza yerleştirilecek bir sıcak kompres veya buz torbası, dolaşımı artırarak ağrıyı azaltabilir. Kasılma sırasında belirli solunum teknikleri, rahatlamanıza yardımcı olarak ilginizi ağrıdan başka bir şeye odaklamanızı sağlayacak. Doğum ilerledikçe üç adet solunum tekniği kullanılır (yavaş, modifiye ve ritmik).
Doğum sancıları başlayınca ne zaman hastaneye gidilmeli?
Doğum sancıları başladığında, sancılar yaklaşık 4-5 dakikada bir gelmeye başladığında hastanede olmanız gerekmektedir. Amniyon kesesi yırtıldıktan sonra bebek ve anne rahmi mikroplara açık bir hale gelir.Sancı nasıl başlar?
Sancı, ilk olarak karın bölgesinde başlar ve sırt bölgesine doğru yayılır ya da tam tersi olarak sırtta başlayıp karın bölgesine doğru ilerlediği de görülür. Bu ağrılar genellikle kramp şeklindedir. Doğuma saatler kala yaşanan sancılar sıklaşmaya başlar.
Doğum sancısı nasıl bir his?
Aralarındaki fark, adet sancısı çekerken ağrı kademeli olarak artış göstermezken, doğumdaki kasılmalar, rahim ağzı açıldıkça ve rahminiz bebeğinizi dışarı doğru ittikçe artış gösterir. Adet sancısının kramplar halinde gelip uzun sürebildiği bilinirken, doğum kasılmaları git gide sıklaşırken düzenli bir hale gelir.Doğum suyu gelmeden once neler olur?
Amniyotik sıvı çevredeki sıcaklığı sabit tutarken bebeğinizin akciğerlerinin ve sindirim siteminin gelişmesine de yardımcı olur. Doğum anında yırtılması beklenen aminiyon kesesindeki zarların, erken dönemde yırtılmaya başlaması sonucunda akan amniyon sıvısı suyun gelmesi anlamına gelir.