Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sanatsal epoksi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sanatsal epoksi nedir?​

Epoksi kaplama olarak da bilinen bu yöntemde, tuval ya da istenilen bir yüzeye epoksi dökülerek, orjinal çalışmanın üzerine sabitlenmiş cam gibi parlak ve pürüzsüz bir yüzey elde edilir. Farklı renkler ile boyanan tuval, son aşamada epoksi reçineyle kaplanıp kurumaya bırakılır.

Epoksi reçinesi nedir?​

Epoksi reçine, yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direnci ile bilinmiş plastik bir malzemedir. Bu özelliği dolayısıyla kullanım alanları oldukça geniştir.Suya,alkaliye ve aside direnci çok iyidir. Çeşitli amaçlar için birçok endüstriyel uygulamada kullanılır.
Epoksi reçine yanar mı?
Epoksilerin yapısındaki bileşenler ve ilaveleriyle birlikte ısıya dayanıklı, yanmaya türleri bulunmaktadır. Ayrıca bazı epoksi türleri aşınma, sararma ve dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır.

Epoksi nin hammaddesi nedir?​

Epoksi, epoksitlerin polimerizasyonuyla elde edilen bir termoset reçine grubundadır. En çok kullanılan epoksi reçineler, epiklorohidrin (ECH) ve bisfenol-A (BPA) arasındaki reaksiyon işlemi sonucu elde edilir.

Epoksi reçine nedir hangi alanlarda ne amaçla kullanılır?​

Sağlık, gıda , otomotiv sanayi, tekstil ve çatılarda su geçirmemesi için yardımcı madde olarak kullanılır. Sert ve şeffaf bir yapıya sahip olan epoksi vernik dolgu ve pigment içermez. Ön yüzü parlak ve kaygan bir yapıya sahip olup kolay temizlenebilir bir özelliğe sahiptir.
Epoksi reçine sağlığa zararlı mı?
İnsan sağlığı için uygulandığı alanlardaki getirisi sayesinde rahatlıkla diyebiliriz ki Epoksi Zemin Kaplama ve Epoksi Boya uygulaması insan sağlığına bir zararı bulunmamaktadır.
Su bazlı epoksiler ve solvent içermeyen epoksiler ise insan sağlığına olumsuz etki edecek zararlı maddeler içermezler. Kullanılan sertleştirici ve inceltici maddelerin de kanserojen içermediği bilinmektedir.
Su bazlı ve solventsiz reçinelerin şimdiye kadar insan sağlığına herhangi bir zararı tespit edilmemiştir.
Reçine yanıcı mı?
Solvent maddesi genelde kimyada insan sağlığına zararları olduğu bilinen bir maddedir. Bu yüzden uygulama sırasında yayacağı gaz kişinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Iyi bir kimyasal çözücü olan bu reçineler kokulu, kokusuz ve yanıcı özellikleri mevcuttur.
 
Geri
Üst