Sanal organizasyonun ozellikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sanal organizasyonun özellikleri nelerdir?​

Tanım • Çalışanların belirli bir yerde toplanmadığı, hizmet üretiminin belirli aşamalarda yer aldığı, bilgisayar olanakları ile sürekli haberleşme içinde bulunan, sanki tek bir organizasyon gibi müşterilerine mal ya da hizmet sunan organizasyondur.
Organizasyon yapısı ne demek?
Organizasyonel yapı genel olarak, organizasyonel amaçları gerçekleştirmek için yapılacak görevler arası ilişkileri, faaliyetlerin gruplandırılmasını, yetki devrini, organizasyondaki yatay ve dikey bilgi akışını gösterir.

Şebeke esaslı bölümlendirme nedir?​

Şebeke esaslı bölümlendirmenin temel amacı, işletmenin rekabet üstünlüğü sağlayacak temel yetenek özelliğinde en iyi yaptığı iş ve faaliyetlere odaklanması ve geri kalan işleri alt yüklenici şirkete bırakmasıdır.
Küme organizasyonları ne demek?
Küme Organizasyonu; bir kümeyi oluşturan aktörleri, birlikte hareket etmelerini sağlayacak, aralarındaki işbirliğini ve rekabet avantajlarını güçlendirecek şekilde bir araya getiren, kümeyi ulusal/uluslararası platformlarda temsil eden, bu doğrultuda strateji oluşturan, tanıtım ve temsil görevleri üstlenen …
Bir organizasyonda üst yönetim kadrosundan başlayarak, çalışanlar arasındaki hiyerarşik yapıyı gösteren şematik anlatıma organizasyon şeması denir. Organizasyonlar dikey ve yatay şekillerde olabilir. Söz konusu organizasyon şekli işletmelerin yönetim ve organizasyon prensiplerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Organizasyon yapıları nelerdir?
Şirketlerde Organizasyon Yapıları

Bölgeye göre bölümlendirme nedir?​

Bu tür bölümlendirmede işlevsel bölümlerin, önemleri açısından ayrı bir birim haline getirilmesi yani ‘bölümlerin gruplandırılması’ söz konusudur. Ürüne/projeye/bölgeye göre bölümlendirme, işletmelerde işlevsel bölümler ayrı, bağımsız ürün, proje veya bölge esasına göre gruplandırıldığında ortaya çıkar.

Geri