AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sana da domuz yagi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sana da domuz yağı var mı?​

“Ürünlerimizde domuz yağı yoktur” yazdıysa da kendini toparlayamadı. Bütün bunlar irade ile, yediğinize içtiğinize dikkat etmekle ilgili. Müslüman boğazından geçene dikkat etmelidir. Ve bugün insanımız anladı ki margarin yenilebilecek birşey değildir.
Margarin de domuz yağı var mı?
Margarin ismini duyan bazı kitleler, içeriğinde direk domuz yağı var diye algılıyorlar. Doğrudur. Fakat margarinlere hayvansal yağların direk olarak kullanımı yaklaşık 60 yıl kadar önce idi.
Domuz sevilmez mi?
Kur’ân-ı Kerîm’de etinin haram olduğu belirtilen tek hayvan domuzdur. Et yiyen diğer yırtıcı hayvanlarla ilgili yasak ise sünnet ve ictihada dayanmaktadır. Kur’an domuzu haram sayarken onu “fısk” (el-Mâide 5/3) ve “rics” (el-En’âm 6/145) olarak nitelendirir.

Sana yağı caiz mi?​

Üzülerek ifade edelim ki, ülkemizde çoklukla tüketilen margarinler, maddi ve manevi sıhhatimiz için oldukça zararlıdır. Pek çok zararları tespit edildiği için de margarinlerin tüketilmesi, hem bedenen hem de dinen çok sakıncalıdır.
Margarin yağı helal mi?
Gerek GİMDES yetkilileri gerekse ehl-i imân gıda mühendisleri, margarin ve benzeri katı yağların tüketimini kesinlikle yasaklıyorlar. Bunun yerine fraksiyonel ve helâl sertifika alabilmeyi başarabilmiş olan katı yağların tüketimini alternatif bir çözüm olarak sunmaktadırlar.
Dinimizde domuz neden sevilmez?
Domuz kılığında hainlik yaptığı için bu hayvan asırlarca sevilmemiştir. Bu cinayetten dolayı, kadınlar her ilkbahar sonunda yas tutup domuza lanet yağdırmaktadır. Lanetlenen tek hayvan olarak bilinir. İslamiyet’e göre domuz etinin haram olmasının nedenlerinden biri insan sağlığına zarar vermesidir.
Doymuş yağlar, hidrojen içeriğiyle oda ısısında dahi katı halde bulunur. Hemen örnek verelim: Margarin, palm yağı, et, sakatat, kümes hayvanlarının derisi, yumurta, peynir, süt, tereyağı vb. tam yağlı mandıra ürünleri, hindistan cevizi, kakao yağı, hurma yağı.
 
Geri
Üst