AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

San Sebastian hangi ulkenin tatlisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

San Sebastian hangi ülkenin tatlısı?​

San Sebastian cheesecake, Bask burnt cheesecake, warm cheescake, La Vina cheesecake gibi farklı isimlere sahip son zamanların en popüler tatlısı o! İçinin o yumuşacık dokusun ünü, seneler önce İspanya’nın Bask bölgesinden çıkıp tüm dünyaya dalga dalga yayılmaya başlamış.
Sen Sebastian Kilisesi Nerede?
Yarı dairesel apsisli dikdörtgen bir plan üzerine inşa edilen bazilika Monte Urgull’ın eteklerinde, Eski Kent’in kalbinde yer alıyor. Bazilika’da rehberli turlar da mevcut. San Sebastian’daki en büyük kilise olan Good Shepard Katedrali de San Martin’in ötesinde, Yeni Şehir’de yer alıyor.
San Sebastian da ne yenir?
Lezzet düşkünleri için vazgeçilmez duraklardan biri olan San Sebastian Bask mutfağının seçkin lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Deniz ürünlerinin sıkça tüketildiği San Sebastian’da kalamar, karides, ıstakoz, ahtapot ve midyenin en tazesini bulabilir, tadı damağınızda kalacak bir yemek ziyafeti çekebilirsiniz.

San Sebastian keki kim buldu?​

Daha sonra ise San Sebastian cheesecake’in nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Vedat Milor’un yazısında da belirttiği üzere aslında bu cheesecake türü, ilk defa, İspanya’nın Bask bölgesinde yer alan San Sebastian şehrindeki La Viña adlı bir tapas barın şefi tarafından üretiliyor.
San Sebastian nereden geliyor?
San Sebastian ya da Yanık Cheesecake diye bilinen bu tatlı ise, İspanya’nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinde, La Vina adlı tapas barında ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise bu tatlı “Creamy Cheesecake” ve “Burnt Cheesecake” adlarıyla da bilinir.
San Sebastian kim buldu?
Türkiye’ye döndükten sonra tatlıyı kendi mutfağında deneyip tarifi geliştiren kişi ise şef Ali Açıkgül oluyor. Ali Bey bununla da kalmıyor ve tatlının adını kendi adına tescilliyor. Öğrendiğimize göre bundan sonra Ali Açıkgül dışında hiçbir mekân ‘San Sebastian Cheesecake’ ismiyle bu tatlıyı satamayacak.
Kekten çok bir tart olduğu söylenilir. Bunun nedeni ise altındaki tabandır. San Sebastian ya da Yanık Cheesecake diye bilinen bu tatlı ise, İspanya’nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinde, La Vina adlı tapas barında ortaya çıkmıştır.
San Sebastian kek nerede yenir?
İstanbul’da Son Dönemin Gözdesi San Sebastian Cheesecake Yiyebileceğiniz 8 Mekan
San Sebastian cheesecake labne mi krem peynir mi?
Peynir olarak, labne yerine krem peynir kullanımını şart görüyorum. Aksi halde sulanmaya ve çatlamaya hazırlıklı olmamız gerekir. Bu cheesecake için dikkat edilecek birkaç ana unsura önem verdiğiniz sürece oldukça hafif ve hayalinizdeki lezzette bir tatlıya kavuşmuş olacaksınız.

San Sebastian cheesecake neden söner?​

4-Fırında pişer pişmez hemen dışarıya çıkarmanız ani ısı değişimine maruz bıraktığınız için çökme ile sonuçlanabiliyor. Her türlü fırında kabarıp biraz sönme payı oluyor fakat aşamalı soğutma ile minimuma indirebiliyorsunuz.
San Sebastian cheesecake mi?
İspanya’da doğan ve San Sebastian şehrinde La Vina adlı bir restorandan çıkmış olan bu cheesecake “yanık cheesecake” olarak da anılıp biliniyor. Tabanı olmayan ve bu yüzden de damak tadımıza uyar mı endişesi yaratan fakat bir kez deneyimledikten sonra tadına doyulamayan lezizlikte bir pasta.
 
Geri
Üst