- Konu Yazar
- #1
San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
400 gram krem peynir (Pınar beyaz ve türevleri olabilir, sarı renkte kahvaltılık peynirler olmayacak)
400 gram labne
400 ml krema
180-200 gram kaymak (Maliyeti düşürmek isterseniz 100 gram olanlardan kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya
250 gram pudra şekeri
3 tam + 1 yumurta beyazı
3 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (Çeşidi fark etmez)
San Sebastian Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Peynirleri, kaymağı bir kaba alın ve kenara ayırın, pudra şekeri ve yumurtaları ve vanilyayı farklı bir kapta köpürtene kadar düzgünce çırpın.
Sonrasında kenara aldığınız peynirli karışımı da krema ve peynirler düzgünce karışana kadar mikserle düzgünce çırpın. Sonrasında kremaları, unu ve nişastayı peynir karşımıza ekleyin.
Çırpıcı yardımı ile yeterlice yedirin, akabinde yumurtalı karışımı da dahil edip güzelce birbirine yedirin. Sonrasında yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli. Kalıba spatula yardımı ile dikkatlice boşaltın.
Evvelden ısınmış olan 250 derece fırında üzeri yanana kadar evvel 10 dakika sonra 200 dereceye düşürüp 20 dakika daha olacak biçimde toplamda 30 dakika pişirin (Unutmayın değerli olan cheesecake’ın ortasının yumuşak olması)
Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına geldiğinde dolapta 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
400 gram krem peynir (Pınar beyaz ve türevleri olabilir, sarı renkte kahvaltılık peynirler olmayacak)
400 gram labne
400 ml krema
180-200 gram kaymak (Maliyeti düşürmek isterseniz 100 gram olanlardan kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya
250 gram pudra şekeri
3 tam + 1 yumurta beyazı
3 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (Çeşidi fark etmez)
San Sebastian Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Peynirleri, kaymağı bir kaba alın ve kenara ayırın, pudra şekeri ve yumurtaları ve vanilyayı farklı bir kapta köpürtene kadar düzgünce çırpın.
Sonrasında kenara aldığınız peynirli karışımı da krema ve peynirler düzgünce karışana kadar mikserle düzgünce çırpın. Sonrasında kremaları, unu ve nişastayı peynir karşımıza ekleyin.
Çırpıcı yardımı ile yeterlice yedirin, akabinde yumurtalı karışımı da dahil edip güzelce birbirine yedirin. Sonrasında yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli. Kalıba spatula yardımı ile dikkatlice boşaltın.
Evvelden ısınmış olan 250 derece fırında üzeri yanana kadar evvel 10 dakika sonra 200 dereceye düşürüp 20 dakika daha olacak biçimde toplamda 30 dakika pişirin (Unutmayın değerli olan cheesecake’ın ortasının yumuşak olması)
Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına geldiğinde dolapta 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun