SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
San Sebastian Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
600 gram beyaz peynir (Ben pınar beyaz kullandım)
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
400 ml sıvı krema
Kalıbı yağlamak için
Tereyağı yada margarin
San Sebastian Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta beyaz peynir ve şekeri mikser ile çırpalım. Ben yaparken pınar beyaz peynir kullandım.
Ardından her birini teker teker ekleyip, ayrı ayrı çırpmak sureti ile yumurtaları ekleyelim.
Üzerine unu ilave edip çırpmaya devam edelim.
Son olarak sıvı kremamızı da ekleyelim, bir kaç dakika daha çırpalım.
Çember kalıbımızın içerisini margarin yada tereyağı ile yağladıktan sonra kestiğimiz pişirme kağıdı ile kalıbımızı kaplayalım. Benim kullandığım çember kalıp 20 cm’likti.
Hamurumuzu kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir, dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
600 gram beyaz peynir (Ben pınar beyaz kullandım)
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
400 ml sıvı krema
Kalıbı yağlamak için
Tereyağı yada margarin
San Sebastian Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta beyaz peynir ve şekeri mikser ile çırpalım. Ben yaparken pınar beyaz peynir kullandım.
Ardından her birini teker teker ekleyip, ayrı ayrı çırpmak sureti ile yumurtaları ekleyelim.
Üzerine unu ilave edip çırpmaya devam edelim.
Son olarak sıvı kremamızı da ekleyelim, bir kaç dakika daha çırpalım.
Çember kalıbımızın içerisini margarin yada tereyağı ile yağladıktan sonra kestiğimiz pişirme kağıdı ile kalıbımızı kaplayalım. Benim kullandığım çember kalıp 20 cm’likti.
Hamurumuzu kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir, dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.