Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SAN depolama nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

SAN depolama nedir?​

Storage area network (SAN), Türkçe literatüründeki adı ile Depolama alan ağı; büyük ağ kullanıcılarına hizmet vermek üzere veritabanı sunucuları ile birlikte farklı tipteki veri depolama cihazlarını birbirine bağlayan ve bu cihazlar arasında veri alışverişine olanak veren özel amaçlı, yüksek hızlı bir ağdır.

SAN ve NAS nedir?​

NAS sistemi SAN sistemlerine göre daha yavaştır. NAS sistemine şirketinizi network altyapısı üzerinden Ethernet protokollerini kullanarak erişilir. Bu nedenle genellikle dosya paylaşımı ve depolama çözümüdür.
SAN nasıl çalışır?
SAN; sunucular ve depolama üniteleri arasında hızlı, güvenilir bağlantı sağlayan özelleştirilmiş bir ağ türüdür. SAN uygulamasında bir depolama ünitesi herhangi tek bir sunucunun özel malı olmak yerine, depolama birimleri ağdaki sunucu ve diğer depolama ünitelerinin ortak malıdır.

San nedir ne işe yarar?​

Var olan teknolojilerin yetersizliği üzerine SAN (Storage Area Network) teknolojisi geliştirilmiştir. Dilimizde “Depolama Alan Ağı” olarak kullanılan bu terim sunucular ve depolama üniteleri arasında hızlı, güvenli bağlantı sağlayan bir ağ türüdür.

SAN switch nedir ne işe yarar?​

SAN (Storage Area Network) Switch Aynı fiziki ortamda bulunan depolama alanlarının kontrol ünitesine bağlanması için ihtiyaçlar ve destekler doğrultusunda SAS/FIBER/Bakır/Infiniband/SATA ve diğer herhangi bir yol ile birbirlerine bağlayan switch yapısıdır.
Server ve Storage nedir?
Sunucu ve storage sistemleri, yerel ağ üzerindeki dosyalara kolay bir şekilde erişim sağlanması için kullanılır. Serverların birbirinden ayrı olarak verileri depolamasını ve güvenliğini sağlaması için kullanılan storage sistemlerine, çeşitli uygulamalar aracılığıyla bağlanabilmek mümkündür.
Bir bilgisayar üzerinde hiçbir veri depolama cihazı bulunmadığında bilgisayar üzerindeki ayarlar ve işlenen veriler kayıt edilemez. Bu nedenle depolama/saklama alanları bilgisayarların önemli ve ayrılmaz parçalarından biridir. Saklama cihazları olarak bilgisayarımızda kullandığımız iki tip bellek vardır.
Ağ anahtarı yani switch kısaca, birden fazla bilgisayar cihazı arasında bağlantı sağlayan, bilgi aktarımına imkân veren alettir. Switch, birbirine bağladığı bilgisayarlar arasında haberleşme sağlayan cihazdır.
 
Geri
Üst