Şambali Tanımı İçin Gereçler
️Keki için
️500 gram irmik
️2 su bardak yoğurt
️2 su bardak şeker
️1 adet kabartma tozu
Şerbeti için
️5 su bardak şeker
️3 su bardak su
️1-2 limon damlası
Üzeri için
️Fıstık
Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle keki için bütün gereçleri borcama döküp güzelce karıştıralım.
Hoş karıştığında emin olalım. Ve her tarafı eşit bir formda düzleştirelim.
Akabinde üzerine fıstıkları şerit halinde dizelim.
180 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken şerbeti için tüm materyalleri koyup pişirelim ve soğuması için bekletelim.
Kekimiz pişince dilediğimiz üzere dilimleyelim ve çabucak üzerine şerbetini sıcakken dökelim.
Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️Keki için
️500 gram irmik
️2 su bardak yoğurt
️2 su bardak şeker
️1 adet kabartma tozu
Şerbeti için
️5 su bardak şeker
️3 su bardak su
️1-2 limon damlası
Üzeri için
️Fıstık
Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle keki için bütün gereçleri borcama döküp güzelce karıştıralım.
Hoş karıştığında emin olalım. Ve her tarafı eşit bir formda düzleştirelim.
Akabinde üzerine fıstıkları şerit halinde dizelim.
180 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken şerbeti için tüm materyalleri koyup pişirelim ve soğuması için bekletelim.
Kekimiz pişince dilediğimiz üzere dilimleyelim ve çabucak üzerine şerbetini sıcakken dökelim.
Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı