AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şambali

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şambali Tanımı İçin Materyaller
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Şerbet için ;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Alt ve üst tabana sürmek için pekmez ve üzeri için tuzsuz yer fıstığı

Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle irmik, un, şeker ve vanilyayı uygun bir kaba alıp karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ek edip spatula ile karıştıralım uygunca birbirine özleşsin.
Koyu bir hamur olucak.
Kare orta uzunluk borcama altına pekmez sürdükten sonra hamuru yayalım, üzerini düzeltelim ve pekmez sürelim.
Eşit bir biçimde keselim ve fıstıkları dizelim.
180 derecede denetimli bir biçimde 35-40 dakika pişirelim.
Tıpkı vakitte şerbeti hazırlayalım ,.
Şeker ve su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limonu atalım 2-3 dakika daha kaynatalım.
Şerbeti ılımaya bırakalım.
Tatlımız çıktıktan 5 dakika sonra şerbetleyebiliriz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst