AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şambali Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı irmik
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı pekmez
1, 5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuzsuz yer fıstığı
Şerbeti için;
4, 5 su bardağı şeker
3, 4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Şambali Tatlısı Tanımı Yapılışı

Geniş bir kapta yoğurt ve şeker güzelce karıştırılır.
Üzerine katı gereçleri eklenir.
Tepsimiz pekmez ile sıvanır. Tepsiye boşaltılır.
Düzeltmek için elinizi ıslatarak düzeltebilirsiniz.
Bıçak yardımıyla keserek izleri belirliyelim.
Üzerine pekmez sürüp fıstıklarını dizelim.
175 derece fırında alt üst pişirelim.
Şerbeti için ise tencereye su ve şeker konur.Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca limon damlası atıyoruz.
Şerbet ılık olunca fırından çıkmış tatlımıza döküyoruz.
4-5 saat dinlendirip. Servise sunabiliriz. Not: ben fırın tepsisine nazaran yaptım. afiyet olsun
 
Geri
Üst