AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Samandira nasil tanimlanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şamandıra nasıl tanımlanır?​

Haritada şamandıra sembolü yanında yeşil işaret olması ve Fl G kısaltması Yeşil Çakar olduğunu gösterir. Genel şamandıralama istikameti, bir denizcinin deniz tarafından bir limana, geçide veya kanala yaklaşırken dikkate alması gereken bir yöndür.

Sancak ve iskele tarafını işaretleyen şamandıra nedir?​

Yan Şamandıralar: Bir kanalın ya da liman girişinin sancak ile iskele tarafını işaret etmektedir. Giriş kısmında ise teknelerin sancak olan yerinde yeşil ve iskele tarafında da kırmızı renk şamandıra kalacak düzeyde seyir yapılmaktadır.
Depo Şamandıra nedir?
Yakıt şamandırası araçların yakıt depolarında bulunur. Halk arasında ismi benzin şamandırası ya da depo şamandırası olarak geçmektedir. Yakıt şamandırasının görevi, depoda bulunan yakıt miktarını sinyal yardımı ile araç göstergesi paneline iletmektir.

Yemekte şamandıra ne demek?​

şamandıra : yemegin suyuna ekmek banmak eyleminin isim hali. gemi bağlamak için olanları genelde dipte bir betonla filan sabitlenmiş olur. navigasyonu kolaylaştırmak ve guvenli hale getirmek amacıyla seyir alanlarına atılmıs, sabit ve su yuzunde gorulebilen deniz trafik araclarıdır.

Şamandıra diğer adı nedir?​

Şamandıra en pratik mekanik sistem olarak da bilinir.
Emniyetli su şamandırası nedir?
Emniyetli Su Şamandırası (Safe Water Mark) Emniyetli su şamandırası ise civarda ve şamandıranın olduğu yerde emniyetli su olduğunu gösterir. Diğer bir ifade ile, sabit köprülerin en iyi geçiş noktasını ve kanalların ortasını yada merkezinde kullanılır.
Emniyetli su şamandırası genel olarak bir kanalın orta hattının işaretlenmesinde kullanılır. Yön Şamandıraları: Kardinal şamandıra olarak da bilinen yön şamandıraları suda yer alan bir tehlikenin seyre elverişli yönünü göstermektedir. Yön şamandıraları ise kuzey, güney, doğu ve batı olarak isimlendirilmektedir.
 
Geri
Üst