AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saman diye isim var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.732
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Saman diye isim var mi?​

Saman isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Kaman Türkleri kimdir?​

Kaman Türkleri kimdir?
Bu Türk ırkından gelen kavimin Kayseri yakınlarında “Ova” anlamına gelen “Komana” şehrini kurdukları ve bu şehir isminin zamanla değişikliğe uğrayarak Kaman ismini aldığı şeklindedir. Selçuklular zamanında da Kaman meskun bir yerdi. Oğuzların çeşitli kolları gelip Kaman’ın bu günkü köylerinin temelini atmışlardır.

Kırşehir Hangi millet?​

Kırşehir Hangi millet?
Kırşehir ilimiz Türk nüfusunun yoğun olduğu bir ilimizdir. İl merkezi dahil bütün ilçelerde Türk nüfusu çoğunluktadır. Türkmen Aşiretleri ve Yörükler Türk nüfusunun ana gövdesini oluşturur. Tatar Türkleri, Ahıska Türkleri, Kıpçak Türkleri ve Terekeme Türkleri de Kırşehir’de yaşayan Türk nüfusun içindedir.

Kırşehir Kaman Kürt mü?​

Kırşehir’de yaklaşık olarak %5 ile %6 arasında bir Kürt nüfusu da vardır.

Kırşehir Akpınar hangi Türk boyundan?​

Kırşehir Akpınar hangi Türk boyundan?
Çukurlu Aşireti : Çiçekdağ ve Akpınar’da bulunan sülale ismi Karacalı Aşireti : Akçakent ve Çiçekdağ’da ve köylerinde ” Karacaoğlu” sülalesi Döğer Boyu Kırşehir iline bağlı ve Mucur İlçesi’ne bağlı birçok köy’de iskan eden ”Karacakurt Türkmenleri” bu boya mensuptur.

Kırşehir Kürt mü?​

Kırşehir Kürt mü?
İlçe nüfusunun %20 kadarı Kürttür. Boztepe’den sonra ise Kırşehir Merkez ve Çiçekdağı ilçelerinde yaşamaktadırlar. Bu ilçelerde %5 civarı nüfusları mevcuttur. Mucur ve Kaman ilçelerinde ise %2 civarı nüfusları vardır.
Kırşehir hangi boydan?​
Bugün Kırşehir içinde kasaba ve köy adı olarak Oğuz boylarından “Çepni, Bayındır, Buğduz (Büğdüz), Kargın, Yazır, Kınık, Avşar” boylarının adları ile oba, oymak ve diğer Türkçe adlar yaşatılmaktadır.

Yazılı edebiyat nedir kısa bilgi?​

Yazılı edebiyat nedir kısa bilgi?
Yazılı Edebiyat, Türkler arasında yazının kullanıldığı devirlerde başlayan bir edebiyattır. Eldeki en eski ürünler 5. ve 6. yüzyıllarda yazıldığı tahmin edilen Yenisey Kırgızlarına ait “balbal” adı verilen mezar taşlarıdır. Ancak bu yazıtlar, adlar ve birkaç sözcükten oluşan Türkçe sözlerden ibarettir.

Yazılı dönem ne demek?​

Yazılı dönem ne demek?
Yazıya ilk aktarılan eserlerin bulunduğu dönemdir. Türkçe yazılı belgeler 6. yüzyıldan kalan Yenisey ve 8. yüzyıldan kalan Orhun Yazıtları’dır (Köktürk Kitabeleri). Orhun Yazıtları, Türklerin edebî değer taşıyan ilk yazılı metinleridir.
 
Saman isminin kullanılmasının İslami açıdan caiz olduğu belirtilmiş. Ayrıca Kaman Türkleri'nin, Kayseri yakınlarında "Komana" şehrini kurarak zamanla isimlerinin Kaman'a dönüştüğü belirtilmiş. Kırşehir'de Türk nüfusunun yoğun olduğu ve Türkmen Aşiretleri, Yörükler, Tatar Türkleri, Ahıska Türkleri, Kıpçak Türkleri ve Terekeme Türklerinin yaşadığı açıklanmış. Kırşehir'de Kürt nüfusunun ise %5-6 civarında olduğu, Akpınar'da Çukurlu, Karacalı ve Karacakurt Türkmenleri'nin yaşadığı belirtilmiş. Kırşehir'de Kürt nüfusunun ise ilçelere göre farklılık gösterdiği bilgisine yer verilmiş. Bu ilçelerde Oğuz boylarının adlarının yaşatıldığı ifade edilmiş. Yazılı edebiyatın Türkler arasında yazının kullanıldığı devirlere dayandığı ve en eski Türkçe yazılı belgelerin Yenisey Kırgızlarına ait "balbal" adı verilen mezar taşları olduğu belirtilmiş. Yazılı dönemin, yazıya aktarılan eserlerin bulunduğu dönem olduğu ve Türklerin edebi değer taşıyan ilk yazılı metinlerinin Orhun Yazıtları olduğu açıklanmış.
 
Geri
Üst