Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
7 su bardağı irmik
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı su
Varsa birkaç damla zeytinyağı yoksa ayçiçek yağı (tepsiye sürmek için)
Şerbeti için;
6 bardak toz şeker
6,5 bardak su
3 damla limon
Süslemek için;
Toz fıstık
Ceviz
Hindistan cevizi
Hangisini isterseniz
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, toz şeker, vanilya, kabartma tozu, karbonat bunları derin bir kabın içinde kuru halde karıştırıyoruz.
Daha sonra pekmezin yarısından çoğunu ilave ediyoruz kalan pekmezin üzerine su ilave ederek beklemeye bırakıyoruz.
Karışıma suyu ilave ederek pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştıralım varsa dikdörtgen tepsi daha iyi olur tepsimize yağımızı fırça yardımı ile sürdükten sonra hazırlamış olduğumuz karışımı tepsimize aktararak kalan pekmezi poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürer gibi üzerine sürerek tam 2 saat beklemeye bırakıyoruz.
Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pekmez rengini alacak kadar kızarmasını bekleyerek pişiriyoruz.
Tatlımızın hamuru pişerken şerbetimiz için su ve şekerimizi bir tencerenin içine alalım kaynamaya başlayan şerbetin içine 3 damla limon ilave ederek biraz daha kaynadıktan sonra şerbetin altını kapatalım.
Hamurumuz ılıkken kaynar şerbetimizi üzerine dökerek şerbetini çekmeye bırakıyoruz.
İnce ince dilimledikten sonra fıstık, hindistan cevizi yada zevkinizin istediği şekilde süsleyerek servisi yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı irmik
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı su
Varsa birkaç damla zeytinyağı yoksa ayçiçek yağı (tepsiye sürmek için)
Şerbeti için;
6 bardak toz şeker
6,5 bardak su
3 damla limon
Süslemek için;
Toz fıstık
Ceviz
Hindistan cevizi
Hangisini isterseniz
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, toz şeker, vanilya, kabartma tozu, karbonat bunları derin bir kabın içinde kuru halde karıştırıyoruz.
Daha sonra pekmezin yarısından çoğunu ilave ediyoruz kalan pekmezin üzerine su ilave ederek beklemeye bırakıyoruz.
Karışıma suyu ilave ederek pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştıralım varsa dikdörtgen tepsi daha iyi olur tepsimize yağımızı fırça yardımı ile sürdükten sonra hazırlamış olduğumuz karışımı tepsimize aktararak kalan pekmezi poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürer gibi üzerine sürerek tam 2 saat beklemeye bırakıyoruz.
Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pekmez rengini alacak kadar kızarmasını bekleyerek pişiriyoruz.
Tatlımızın hamuru pişerken şerbetimiz için su ve şekerimizi bir tencerenin içine alalım kaynamaya başlayan şerbetin içine 3 damla limon ilave ederek biraz daha kaynadıktan sonra şerbetin altını kapatalım.
Hamurumuz ılıkken kaynar şerbetimizi üzerine dökerek şerbetini çekmeye bırakıyoruz.
İnce ince dilimledikten sonra fıstık, hindistan cevizi yada zevkinizin istediği şekilde süsleyerek servisi yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı