AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SALT Beyoglu kime ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

SALT Beyoğlu kime ait?​

Garanti BBVA tarafından 2011’de kurulan SALT, araştırma, sergi, yayın, web ve dijitalleştirme projeleri; söyleşi, konferans, gösterim ve atölye gibi programlar gerçekleştiren bir kültür kurumudur.

SALT Galata da ne yapılır?​

19. yüzyılda alexandre vallaury’nin tasarladığı eski osmanlı bankası binasıdır. salt galata, bünyesindeki kamuya açık bilgi ve belge kaynaklarına, atölye, sergi, konferans alanlarına ve osmanlı bankası müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.
SALT Beyoğlu ne zaman yapıldı?​
Bankalar Caddesi’nde yer alan SALT Galata, Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallauri tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlandı ve 1892 yılında hizmete açıldı.

SALT Galata nereye bağlı?​

SALT Galata nereye bağlı?
Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy semtinde yer almaktadır. Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Bankalar Caddesi üzerinde bulunmaktadır. SALT Galata 1892 yıllında Fransız asılı bir mimar tarafından inşa edilmiş. İlk olarak Osmanlı bankası olarak kullanıma açılmıştır. 2002 yıllında Osmanlı bankası müzesi olarak açıldı.

SALT Galata ne müzesi?​

SALT Galata ne müzesi?
SALT Galata’da yer alan Osmanlı Bankası Müzesi, Türkiye’de bir özel banka tarafından kurulmuş ilk müzedir. Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi bünyesinde 2002 yılında hayata geçirilmiştir.

Salt Galatanın içinde ne var?​

SALT Galata, kütüphanesi ve arşivi ile basılı ve dijital kaynakları erişime açan SALT Araştırma, 219 kişi kapasiteli Oditoryum, yeniden tasarlanan Osmanlı Bankası Müzesi, çok sayıda katılımcıyla çalışmaya elverişli Atölyeler, arşiv malzemelerini gün ışığına çıkaran Açık Arşiv, Kafe ve Restoran, Dükkân ve sergi …

SALT Galata ne zaman yapıldı?​

SALT Galata, Salı’dan Cumartesi’ye 11.00 ile 19.00; Pazar günleri 11.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet verir.
SALT Beyoğlunda ne var?​
İstiklal Caddesi üzerindeki SALT Beyoğlu’nda sergi mekanları ile gösterim, konuşma, atölye ve performans programların yer aldığı Açık Sinema; Mutfak mekânı ve Kış Bahçesi ile Robinson Crusoe 389 Kitabevi yer alır.

SALT Beyoğlu hangi günler açık?​

SALT Beyoğlu hangi günler açık?
SALT YAPILARINDA İŞLEYİŞ SALT Beyoğlu ve SALT Galata Salı’dan Cumartesi’ye 11.00 ile 19.00; Pazar günleri 11.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet verir. SALT Araştırma, Salı’dan Cumartesi’ye 11.00 ile 19.00 saatleri arasında açıktır. SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu yalnızca kayıtlı kullanıcılara hizmet verir.

SALT Beyoğlu ücretsiz mi?​

SALT Beyoğlu ücretsiz mi?
istiklal caddesi 136 beyoğlu’de bulunan salt beyoğlu’na giriş ücretsiz. salı-cumartesi 12.00-20.00 saatleri arasında ve pazar 10.30-18.00 saatleri arasında açık.

Çarşamba hangi müze ücretsiz?​

İstanbul’un eşsiz güzellikteki manzarasına sahip olan Sakıp Sabancı Müzesi sadece Çarşamba günleri tüm halka ücretsizdir. Diğer günler ücretli olan müze Çarşamba günleri sabah saat 10:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
 
SALT Beyoğlu, Garanti BBVA tarafından 2011 yılında kurulan bir kültür kurumudur. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan SALT Beyoğlu, sergi mekanları ile birlikte gösterimler, konuşmalar, atölye ve performans programları gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca içinde Açık Sinema, Mutfak Mekânı, Kış Bahçesi ve Robinson Crusoe 389 Kitabevi gibi alanları da barındırmaktadır.

SALT Beyoğlu, Salı-Cumartesi günleri 12.00-20.00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 10.30-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücretsizdir.

SALT Beyoğlu'nun hangi günler açık olduğu ve içinde neler bulunduğu ile ilgili detaylı bilgiler yukarıda verilmiştir. Ayrıca, Çarşamba günleri ise İstanbul'un güzel manzarasına sahip Sakıp Sabancı Müzesi'nin tüm halka ücretsiz olduğu belirtilmiştir. Bu müzeyi Çarşamba günleri 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
 
Geri
Üst