Salon ciceklerinin topragi nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.967
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Salon çiçeklerinin toprağı nasıl olmalı?​

Genel anlamda saksı topraklarında % 50 torf, % 30 kompost veya organik malzeme karışımı, temiz kum, luk bir perlit,vermiküt karışımı ideal olacaktır.

Çiçek toprağı nedir?​

Bitkisel ve hayvansal kökenli organik maddelerin doğal mikroorganizmalar tarafından parçalanması sonucu elde edilen humus, gerekli işlemlerden sonra nötr hale getirilerek besin elementlerinin ilavesi ile zenginleştirilmiş, hafif geçirgen ve gevşek yapılı, su tutma kapasitesi yüksek, steril çiçek toprağıdır.
Bu toprakta yaşayan bitkilerin ihtiyacı çok fazladır.?
İçerdiği humus ve faydalı mikroorganizmalar o toprakta yaşayan bitkilerin topraktan ihtiyacı olan her şeyi sağlıklı bir şekilde almalarını sağlarlar. Çok iyi besleyicidir. Süzekliği iyi, su tutuculuğu ne az ne çok.
Bu topraklar doğal humuslu bir topraktır?
Oraların üst yüzey toprağı doğal humuslu verimli topraktır. Dolayısıyla bu yüzden tarımda kullanılıyor diyebiliriz. Ben içmekan süs bitkileri toprağı olarak da birçok türlere doğal humuslu gerçek toprak tavsiye ederim. Aşağıdaki paragraflar bununla ilgili. Yukardaki ‘her bitkiye uygun mu’ başlıklı paragraftaki bilgilere göre hareket etmelisiniz.

Ne kadar bitkili ve çok bitkili bir saksı bulacaksınız?​

Ya da çok ağaçlı, çok bitkili, yıllarca ihmal edilmiş bahçelerin duvar diplerinde, kuytu ve genişçe çukurumsu yerlerinden (yani rüzgarın her şeyi sürükleyip biriktirdiği yerlerinden) de alabilirsiniz. Saksılarda kullanmadan önce iki ay genişçe bir leğende tutup zaman zaman kontol ederek solucan, böcek varsa ayıklayın.

Hangi bitkilerde kullanılır?​

Süs bitkilerinde kullanıldığında genelde gübre istemez. Devetabanı, yaprak güzeli (kolyos), küpe çiçeği, kauçuk, çöl kaktüsleri, amarillis ve aşk merdiveninde denemiştim sonuç mükemmeldi. Islatıldığı zaman siyaha yakın koyu renkli olur. Çünkü içinde bitkisel çürüntüler ve humus var. Hafif ve gevşek özelliklidir.
 
Geri
Üst