AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salon birlesik kelime midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Salon birleşik kelime midir?​

İçinde Salon geçen birleşik kelimeler: salon adamı salon bitkileri. salon çamı

Salon Türkçe kökenli bir sözcük mü?​

Salon Türkçe kökenli bir sözcük mü?
Fransızca salon “misafir kabul odası” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İtalyanca salone “büyük oda, misafir kabul odası” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Geç Latince ve İtalyanca sala “büyük oda” sözcüğünün büyütme halidir.

Masa Türkçe bir kelime midir?​

8. Masa: Rumca Rumcadan geçen bir başka sözcük.

Iletişim kelimesi kökenini hangi Fransızca kelimeden alır?​

Iletişim kelimesi kökenini hangi Fransızca kelimeden alır?
Fransızca communication “1. bir bilgi veya yazıyı birine iletme, 2. iletişim” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca communiquer “bilgi veya yazıyı birine iletmek, paylaşmak” fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

Buzdolabı basit mi türemiş mi birleşik kelime mi?​

Yiyeceklerin uzun bir süre bozulmadan saklanmasını sağlayan beyaz eşyalara buzdolabı denir. Dil bilgisi kurallarına göre tüm birleşik isimler ayrı değil bitişik yazılır. Buzdolabı kelimesi de birleşik isim olduğu için bitişik yazılması gerekir.

Mutfak hangi dilde?​

Mutfak hangi dilde?
Mutfak kelimesi nereden geliyor? Arapça ṭbχ kökünden gelen maṭbaχ مطبخ “pişirme yeri, mutfak” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṭabχ طبخ “pişirme” sözcüğünün ismi zaman ve mekânıdır.

Vazo kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Vazo kelimesi Türkçe’de “saksı, çiçeklik” anlamına gelir. İtalyanca vaso “saksı, çiçeklik” sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Geç Latince vasum sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Latince vas “kap, tas, çanak, damar” sözcüğünden evrilmiştir.

Masanın kökeni nedir?​

Masanın kökeni nedir?
bir kurum icerisinde belli konularla ilgili islerin yurutuldugu bolume verilen ad. aslen latin kökenli olan bu kelime dilimize ispanyolca veya romenceden geçmiş, yerde oturmaya ve yemeğe alışık toplulumuzda kullanılmaya 19. yüzyıldan itibaren başlanmıştır.

Etimologiya ne demek?​

Etimoloji veya kökenbilim, kelimelerin köklerini, hangi dile ait olduklarını, ne zaman ortaya çıktıklarını, ilk olarak hangi kaynakta kayıt altına alındıklarını, ses ve anlam bakımından geçirdikleri dönüşümleri inceleyen dil bilimi dalıdır.

Etimoloji neden önemli?​

Etimoloji neden önemli?
Etimoloji, sözcüklerin köken bakımından araştıran, sözcüğün ilk çıktığı medeniyete kadar incelemeler yapan, hangi dil ailesine mensup olduğunu tartışan bir bilim dalıdır. Dil bilimi olarak, kelimelerin anlam ve geçirdikleri kültür aralığını tespit etmek üzere çalışma göstermektedir.

Buzdolabı türemiş mi basit mi?​

TDK buzdolabı nasıl yazılır?​

TDK buzdolabı nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Buz dolabı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Buzdolabı şeklinde olmalıdır.
 
Salon kelimesi Türkçe kökenli değildir, Fransızcadan dilimize geçmiştir. Fransızca "salon" kelimesi "misafir kabul odası" anlamına gelirken, kökeni ise İtalyanca "salone" yani "büyük oda, misafir kabul odası" kelimesine dayanmaktadır. Bu kelimenin Geç Latince kökenli olan "sala" yani "büyük oda" kelimesinden türetildiği düşünülmektedir.

"Masa" kelimesi ise Türkçe kökenli değildir, Rumcadan dilimize geçmiştir. Eski Yunanca kökenli olan "mesa" kelimesinin Rumca versiyonu olan "masa" kelimesi Türkçede kullanılmaktadır.

"Iletişim" kelimesi ise Fransızca kökenlidir. Fransızca "communication" kelimesinden dilimize geçmiştir. "Communication" kelimesi, "bir bilgi veya yazıyı birine iletme, iletişim" anlamlarına gelmektedir.

"Mutfak" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça "maṭbaχ" kelimesinden dilimize geçmiştir ve "pişirme yeri, mutfak" anlamına gelmektedir.

"Vazo" kelimesi ise İtalyanca kökenlidir. İtalyanca "vaso" kelimesi "saksı, çiçeklik" anlamına gelirken, Geç Latince kökenli "vasum" kelimesinden evrilmiştir.

"Masanın" kökeni ise Latince kökenlidir. İspanyolca veya Romence üzerinden Türkçeye geçmiş olan bu kelime, yerde oturmaya ve yemeğe alışık toplumlarda kullanılmaya başlanmıştır.

Etimoloji veya kökenbilim, kelimelerin kökenlerini, dil aidiyetlerini ve dönem içindeki değişimlerini inceleyen bir dilbilim dalıdır. Kelimelerin anlamlarını, kullanımlarını ve kültürel geçişlerini anlamak için önemlidir.

Son olarak, TDK'ye göre "buzdolabı" kelimesi doğru kullanımıyla bitişik yazılmalıdır. Yanlış kullanım olarak "buz dolabı" şeklinde ayrı yazılmamalıdır.
 
Geri
Üst