Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Salmeterol nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Salmeterol nasil kullanilir?​

Astım Yetişkinler ve 12 yaş ve üzeri adolesanlar: Günde 2 kez 2 inhalasyon (nefes ile birlikte ilacın akciğerlere çekilmesi) (2 x 25 mikrogram salmeterol). Daha şiddetli durumlarda günde 2 kez 4 inhalasyona (nefes ile birlikte ilacın akciğerlere çekilmesi) (4 x 25 mikrogram) kadar olan dozlar yararlı olabilir.

Fludalt nedir ne işe yarar?​

Fludalt nedir ne işe yarar?
Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. • Düzenli tedavide orta ve ağır KOAH’lı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında.

Tioumit nasıl kullanılır?​

TİOUMİT 18 mcg İnhalasyon İçin Toz İçeren Kapsül Bu ilaç ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır. Etkin madde: Tiotropium bromür. salınmaktadır.

Air Puff ne işe yarar?​

Air Puff ne işe yarar?
AİRPLUS nedir ve ne için kullanılır? AİRPLUS, etkin madde olarak salmeterol ve flutikazon içerir. Salmeterol, bronkodilatörler (bronş genişleticiler) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.
Fludalt ilacı nasıl kullanılır?​
FLUDALT DUO sadece inhalasyon yoluyla uygulanır. Toz halindeki ilacı ağız yoluyla akciğerlere inhale ediniz (inhale etmek: nefes alırken ilacı ağzınızdan içeri çekmek). Eğer FLUDALT DUO bir çocuk için verilmişse uygulama FLUDALT DUO kullanmayı anlayabilen bir yetişkin gözetiminde yapılmalıdır.

Spiriva ilaç ne işe yarar?​

Spiriva ilaç ne işe yarar?
SPIRIVA RESPIMAT, Kronik Obstrüktif (tıkayıcı) Akciğer Hastalığı’nın (KOAH) idame tedavisinde ve bu hastalıkla ilişkili nefes darlığının idame tedavisinde kullanılır.

Salbutamol hangi ilaç?​

Albuterol (salbutamol olarak da bilinir), astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde kullanılan kısa etkili, selektif bir β2-adrenerjik reseptör agonistidir.

Salmeterol, genellikle astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Salmeterol inhaler formunda gelir ve akciğerlere nefes alırken bu inhaler aracılığıyla uygulanır. Doğru kullanımının sağlanması ve en etkili sonucu alabilmek için doktorunuzun talimatlarına dikkat etmeniz önemlidir.

Yetişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki adolesanlar için salmeterolün genel önerilen dozu günde 2 kez 2 inhalasyondur. Yani, nefes ile birlikte ilacın akciğerlere çekilmesi için 2 kez inhalasyon yapılır. Ancak daha şiddetli durumlarda bu doz günde 2 kez 4 inhalasyona kadar çıkarılabilir.

Fludalt adlı ilaç ise astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Astım hastalığının tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir ve orta ile ağır KOAH hastalarında belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında etkilidir.

Tioumit 18 mcg inhalasyon toz içeren kapsül şeklinde olan bir ilaçtır ve ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır. Etkin maddesi Tiotropium bromür'dür ve solunum yollarındaki kasları gevşeterek hava akışını artırır.

Air Puff ise salmeterol ve flutikazon içeren bir ilaçtır. Salmeterol, bronkodilatörler adı verilen ilaç grubundan olup, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerini sağlar.

Spiriva ilacı ise Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır ve bu hastalıkla ilişkili nefes darlığının idame tedavisinde etkilidir.

Son olarak, Salbutamol (Albuterol olarak da bilinir), astım ve KOAH gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kısa etkili, selektif bir β2-adrenerjik reseptör agonistidir ve nefes darlığı ve hava yolu spazmlarının giderilmesinde etkilidir.

Geri