AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salma Hayek resimleri

haberci

Yeni Üye
Reel Adı: Salma HayekJimenez
Doğum Yeri: Coatzacoalcos, Veracruz, Meksika
Doğum Tarihi: 02091966
Tepe : 157 m
Onu Ünlü Yapan Ne? Antonio Banderas ile birlikte oynadığı Desperado (1995) filmi ile ünlendi
Ailesi:
Babası: Sami Hayek Dominguez, işadamı
Annesi: Diana Hayek, opera şarkıcısı
Kardeşi: Sami
Ödüllerinden Bazıları:
1989: TV Novela (Meksika'nın Emmy'si) En iyi yeni aktris, Nuevo Amanecer
1989: TV Novela En iyi aktris, Teresa
Eğitim: Teksas Katolik Okulu, (2 yıl sonra kovuldu)
Meksika Milli Üniversitesi; oyunculuk eğitimini yarıda bırakarak ayrıldı
Stella Adler Konservatuarı, Los Angeles, Kaliforniya
*

Salma Hayek, Meksikalı bir aktris ve yapımcıdır. Gerçek adı Salma Hayek Jiménez olan oyuncu, 2 Eylül 1966 tarihinde Coatzacoalcos, Veracruz, Meksika'da doğmuştur. Metre cinsinden boyu ise 157'dir.

Hayek, özellikle Antonio Banderas ile birlikte başrolünü paylaştığı 1995 yapımı "Desperado" filmi ile uluslararası üne kavuşmuştur. Bu film ona geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlamıştır.

Ailesine gelirsek, babası Sami Hayek Dominguez bir işadamı iken annesi Diana Hayek ise bir opera şarkıcısıdır. Salma Hayek'in bir de Sami adında bir kardeşi bulunmaktadır.

Kariyerinde birçok ödül kazanan Salma Hayek, 1989 yılında TV Novela ödüllerinde En İyi Yeni Aktris ve En İyi Aktris kategorilerinde ödüller almıştır. Ayrıca eğitim hayatına Teksas Katolik Okulu'nda başlayan Hayek, daha sonra Meksika Ulusal Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi almış ancak yarıda bırakmıştır. Son olarak Stella Adler Konservatuvarı'nda eğitim görmüştür.

Salma Hayek'in kariyerindeki başarılar ve yeteneği, onu dünya çapında tanınan bir isim haline getirmiştir.

Geri