AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sallanma hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sallanma hastalığı nedir?​

Tremor türlerinden biri olan Esansiyel Tremor, ellerde, bacaklarda, seste, gövde de ve kalçada görülen ritmik titremeye yol açan nörolojik hastalıktır. Günlük pratikte en sık rastlanılan hareket bozukluğu olan Esansiyel tremor cinsiyet farkı gözetmeksizin sıklıkla 60 yaş üzerinde gözlenir.

Istem disi harekete ne denir?​

Genel olarak kaslarda meydana gelen istem dışı hareketler ve kasılmalar olarak adlandırılan istem dışı hareket bozukluğu, distoni denilen bir kasta ya da kas grubunda sürekli olarak kasılma ve gevşeyememe durumudur.
Hareket hastalığı nedir?
Hareket hastalığı; iç kulağın oldukça sık görülen bir bozukluğudur. Dalgalı deniz, uçak ya da otobüs gibi taşıt hareketlerine bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Hareket hastalığı sonucu denge bozulur ve kişi kendi bedensel hareketlerini konumlandırmakta güçlük çeker.
Hareket hastalığı kimlerde görülür?
Hareket hastalığına yatkınlık, yaşa (4-12 yaş arasında daha sıktır), cinsiyete (kadınların çoğu menstruasyon sırasında daha sık etkilenir) göre değişir. Diğer risk faktörleri arasında hareket hastalığı öyküsü, migren baş ağrısı öyküsü, ailede hareket hastalığı öyküsü yer alır.

Akatizi neden olur?​

Akatizinin ilaca bağlı nedenleri arasında şunlar vardır: En büyük neden, birinci kuşak antipsikotik ilaçlardır. Bu ilaçları alan hastalarda, dozaja bağlı olarak % 50 ila% 80 oranında akatizi görülmektedir. Dopaminin azalmasının akatiziye neden olduğu düşünülmektedir.

Yolculukta mide Bulanmaması için ne yapmalı?​

Sırf mideniz bulanıyor diye arabaya binmekten korkuyor musunuz? İşte yolculuklarda midenizin bulanmasını engelleyecek birkaç öneri.
- Önlem alın.
- Arabayı siz kullanın.
- Uzaktaki bir şeye odaklanın.
- Uyuyun.
- Ön koltukta oturun.
- Mola vererek ilerleyin.
- Zencefil tüketin.
- Nefes alın.
 
Geri
Üst