AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Salicylic acid ne icin kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Salicylic acid ne için kullanılır?​

Salisilik asit derinlemesine etki ederek, gözeneklerin küçülmesini sağlar. Bunu sağlarken gözeneklerde biriken siyah noktaları ve kirleri de temizleyen salisilik asit ile cildinizde daha pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Salisilik asit nedir tıp?​

Asetilsalisilik asit (kamuoyunda yüzyıldır bilinen yaygın adıyla Aspirin) ağrı kesici, inflamasyonu azaltıcı, ateş düşürücü ve antiagregan (kan sulandırıcı) etkisi olan bir ilaçtır. Aspirin bu etkilerinin herbirini kullanıldığı doza bağlı olarak gösterir.

Salisilik asit nedir formülü?​

Salisilik asit nedir formülü?
C₇H₆O₃Salisilik asit / Formül

Salisilik asit kimler kullanabilir?​

Salisilik asit kimler kullanabilir?
Salisilik asit ayrıca akne tedavilerinde enflamasyonla mücadele için kullanılır. AHA’lar gibi cilt yüzeyinde değil, cildin daha alt katmanlarında çalışır, gözenek içine inerek dermise ulaşabilir. Bu nedenle daha etkili bir gözenek temizliği sağlar, siyah nokta ve geniş gözenek gibi problemlerde etkilidir.

Salisilik asit her gün kullanılır mı?​

Cildin tipine ve durumuna bağlı olarak, topikal salisilik asit günde birkaç kez veya haftada birkaç kez nadiren kullanılabilir. Hassas bir cildi olmayan kişiler ve ideal olarak bir nemlendirici ile birlikte günlük olarak az bir miktar uygularsa, günlük kullanımı tolere edebilirler.

Hangi asitler birlikte kullanılmaz?​

Hangi Asitler Birlikte Kullanılmaz?
- İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..)
- C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.

Salisilik asit nereden elde edilir?​

Salisilik asit nereden elde edilir?
Salisilik Asit bitkilerde doğal olarak oluşan kimyasal bir bileşiktir. Özellikle söğüt ağacının kabuğunda bulunmaktadır. Kimyasal olarak beta hidroksi asittir.

Salisilat ne demek tıp?​

Salisilat ne demek tıp?
Salisilatlar, İsa’dan önce 400 yılına kadar tarihlendirilen ağrı tedavisinde kullanılan bilinen en eski ilaçlardan biridir. Asetilsalisilik asit (aspirin) 1897 yılında Felix Hoffmann tarafından keşfedilmiştir.

Salisilik asit nasıl yapılır?​

Salisilik asit, amino asit fenilalaninden biyosentezlenir. Sodyum salisilat ticari olarak sodyum fenolatın (fenolün sodyum tuzu) yüksek basınçta (100 atm) ve yüksek sıcaklıkta (115 ° C) karbondioksit ile işlenmesiyle hazırlanır. Bu yöntem Kolbe-Schmitt reaksiyonu olarak bilinmektedir.

Salisilik asit cildi yakar mı?​

Salisilik Asit Cilde Zarar Verir Mi? Cilde bu kadar büyük faydaları bulunan salisilik asidin hassas ciltler için zararları olabileceğini belirtmemizde fayda var. Bu asidin sahip olduğu peeling özelliği hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.

Salisilik asit günde kaç kere?​

Salisilik asit günde kaç kere?

Salisilik asit cilde zarar verir mi?​

Salisilik asit cilde zarar verir mi?
Salisilik asidin yan etkileri Salisilik asit genel olarak güvenli kabul edilse de ilk kullandığınızda cilt tahrişine neden olabilir. Ayrıca fazla yağı temizlediğinde kuruluk ve olası tahrişe de neden olabilir.

BHA ve niacinamide birlikte kullanılır mı?​

AHA / BHA ve Niasinamidin Birlikte Kullanımı Niasinamid AHA ve BHA’larla aynı cilt bakım rutininde kullanılabilir. Yine de her zaman aynı rutinde kullanmaya başlamadan önce cildinizin ufak bir bölümünde test etmenizi öneririz.
 
Salisilik asit, genellikle cilt bakımında kullanılan bir bileşiktir. Derinlemesine etki ederek gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur ve siyah nokta ve kirleri temizleyerek cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Ayrıca akne tedavilerinde enflamasyonla mücadele için de kullanılır. Salisilik asit cilt yüzeyine değil, derinin alt katmanlarına etki eder, bu da daha etkili bir gözenek temizliği sağlar.

Salisilik asidin tıptaki yaygın adı asetilsalisilik asittir ve halk arasında Aspirin olarak bilinir. Ağrı kesici, inflamasyonu azaltıcı, ateş düşürücü ve kan sulandırıcı etkileri vardır.

Salisilik asitin kimler tarafından kullanılabileceği konusunda, genel olarak hassas olmayan ciltlere sahip kişilerin günlük olarak kullanabileceği belirtilmektedir. Ancak cildin tipine ve durumuna bağlı olarak topikal salisilik asit günde birkaç kez veya haftada birkaç kez nadiren kullanılabilir. Salisilik asit ile ilgili olarak, diğer asitlerle birlikte kullanım konusunda da dikkatli olunmalıdır. Örneğin, AHA, BHA, PHA, C vitamini, retinol gibi farklı asit ürünlerinin aynı rutinde üst üste uygulanmaması önerilir.

Salisilik asit cilde zarar verebilir mi sorusuna gelince, bu bileşiğin hassas ciltlerde tahrişe neden olabileceği belirtilmektedir. İlk kullanımda cilt tahrişine yol açabilir ve fazla yağı temizlediğinde kuruluk ve olası tahrişe sebep olabilir. Bu nedenle, herhangi bir cilt bakım ürününü kullanmadan önce cildinizin reaksiyonunu gözlemlemek önemlidir.

Son olarak, salisilik asidin içeriğindeki diğer bileşenlerle birlikte kullanımıyla ilgili öneri olarak, niacinamide'nin AHA ve BHA'larla aynı cilt bakım rutininde kullanılabileceği ancak bu kombinasyonu kullanmaya başlamadan önce cildinizin ufak bir bölümünde test etmenizin önerildiğini belirtmek isterim.
 
Geri
Üst