- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Şalgam suyu neyle yapılır?
Öncelikle şalgam, kırmızı havuç ve kırmızı pancar bitkileri temin edilmelidir. 2 tane toz kefir mayası, içme suyu ve kaya tuzu malzemeleri de satın alınmalıdır. Daha sonrasında ise tüm malzemeler karıştırılır. Karışımın serin bir ortamda 2 ay civarında bir süre bekletilmesi sonucunda şalgam suyu elde edilir.Ev yapımı şalgam kaç günde olur?
10.1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir. 11.Kavanoz, su seviyesi havuçların üzerinde kalacak şekilde su ile doldurulur. 12.Şalgam suyunun ağzı sıkıca kapatılarak serin ve güneş almayan bir ortamda 15-20 gün arası bekletilir. Süre bitiminde şalgamınız içmeye hazırdır.Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır.
- Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4’e bölünür.
- Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak, uçlarından düğüm atılır.
- Tüm malzeme, tuz hariç bidona doldurulur.
Ev yapımı şalgam suyu nasıl saklanır?
Ev yapımı şalgam suyu nasıl saklanır?Ağzına temiz bir poşet geçirip kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün kadar dinlendirin. Bu süre sonunda kapağı açıp tülbenti çıkarın. Sonrasında şalgam suyunuzu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ev yapımı şalgam neye iyi gelir?
Ev yapımı şalgam neye iyi gelir?Ev yapımı doğal şalgamın sağlığa faydaları şöyledir. Antioksidan özelliğiyle vücudun toksinlerden arınmasını sağlar, böylece kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engeller. İçerdiği C vitamini sayesinde günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığı gibi kışın soğuk algınlığa karşı doğal bir antibiyotiktir.
Evde acılı şalgam suyu nasıl yapılır?
Şalgamı hazırlayacağınız kabın tabanına ekmeği, üzerine doğradığınız havuç, şalgam ve pancarı ilave edin. Limon tuzu, kaya tuzu ve şekeri de ekleyin. Hazırladığınız kabın alabildiği kadar suyu malzemelerin üzerine gezdirin. Ağız kısmını sıkıca kapatın ve yaklaşık 15 gün bekletin.Şalgamın olup olmadığını nasıl anlarız?
tüm bilinen kanıların aksine; yüzeyinde sigara külü çırpılmış gibi beyazlıklar bulunduran şalgam; şalgamın iyi mayalandığını gösterir. yani kaliteli olduğunu gösterir. kimi işbilmezler şalgamın bozuk olduğunu sanıp içmezler bu yüzden. şalgam soğuk tüketilmelidir.Şalgam Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şalgam, pancar ve havuçları yıkayıp tıraşlandıktan sonra, dilimleyerek 10-15 litrelik bir bidonun içine koyun.
- Daha sonra bulgur ununu temiz bir bez kesenin içinde bidonun içine koyun.
- Son olarak üzerine tuz serpin.
- 10 litre kadar su ekledikten sonra ağzını sıkıca kapatın.
Adana usulü şalgam suyu nasıl yapılır?
Adana usulü şalgam suyu nasıl yapılır?Kaya tuzu, acı biber, toz şeker, sarımsak ve limon tuzunu suya ekleyin ve karıştırın. Tülbentle bağladığınız bulguru suya atın, üzerine dilimlediginiz havuç ve şalgamı ekleyin. Kavanozun ağzını kapatın, birkaç günde bir kapağını açıp havasını alıp tekrar kapatın. En az 25 gün karanlık bir ortamda bekletin.
Salga ne demek?
Salga ne demek?Şalgam suyu veya kısaca şalgam turpgiller ailesine ait bir bitki olan şalgam ile yapılan, Çukurova’ya özgü bir içecektir. Şalgam bitkisinin yanı sıra siyah havucun su ile karıştırılıp, tuz da ilave edilmesiyle yapılır. Bu karışım, mayalanması için belirli bir süre bekler ve o sürenin sonunda şalgam suyu haline gelir.
Ev yapımı şalgam suyu bozulur mu?
Ambalajı açılmadan önce kuru ve serin yerde, güneş görmeyecek şekilde depolanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra buzdolabında, ağzı kapalı olarak +4 °C’de muhafaza edilmeli ve bir hafta içerisinde tüketilmelidir. Raf ömrü 1 yıldır.Şalgam suyu nasıl saklanmalı?
Evde şalgamı muhafaza etmek için en uygun ortam buzdolabı içerisindeki sebze bölümü ya da eğer kış ayı içerisinde işiniz balkonlar ve pencere kenarlarıdır. Soğuk ve nemin bulunmadığı ortamlarda çok daha verimli bir şekilde muhafaza edilebilen şalgamları bu ortamlarda saklanması gerekmektedir.Bir kap içerisine acı süs biberleri konur ve üzerine sıcak su konularak karıştırılır ve bir kaç gün bekletilir. Bu bekleme esnasında sürekli karıştırılır.Bir kaç gün sonra bir tülbentle karışım süzülerek kalan kısımlar atılır ve şalgam için kullanılacak acı sos yapılmış olur.