- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Şalgam ne kadar sürede yetişir?
işlenmiş toprağa şalgam tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 6-8 gün içerisinde gerçekleşecektir.Şalgam hangi mevsimde olur?
Bitkisinin üretilmesi Şalgam bitkisi tohumlarıyla çoğaltılır. Tohumlar, doğrudan doğruya bitkinin yetiştirileceği yere ekilir. Ekim zamanı, ilkbaharda mart-nisan; sonbaharda ağustos sonları ile eylül aylarıdır.Hayvan şalgamı ne zaman ekilir?
Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde Ağustos ayı içinde, Doğu Anadolu’da 15-31 Temmuz arası ve Orta Anadolu’da 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapılmalıdır. 2-3 ay içinde hasada başlanabilmektedir. Ana ürün olarak ilkbaharda, ikinci ürün olarak ise tahıl hasadından sonra ekilebilir.
Şalgam bitkisi boyu kaç cm?
Şalgam turpgiller ailesinin üyelerinden bir tanesidir. Bitkinin kökleri hafifi acımsı bir tada sahiptir ve sofralarda tüketilen şalgam bu kök kısmıdır. Şalgamın anavatanı Kuzey Avrupa ve Kuzey Asya olarak gösterilir. İki yıllık otu bir bitkidir ve boyları 50 cm. ile 120 cm. arasında değişir.
Şalgamın olup olmadığını nasıl anlarız?
tüm bilinen kanıların aksine; yüzeyinde sigara külü çırpılmış gibi beyazlıklar bulunduran şalgam; şalgamın iyi mayalandığını gösterir. yani kaliteli olduğunu gösterir. kimi işbilmezler şalgamın bozuk olduğunu sanıp içmezler bu yüzden. şalgam soğuk tüketilmelidir.Şalgam nerede meşhur?
Anavatanı Adana olarak bilinen şalgamin patenti Tarsus’tadır. Adana Ticaret Odası girişimiyle coğrafi işaret tescil belgesi alınmıştır. Adana, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere birçok güney ilinde yaygın olarak tüketilir. Kırmızı renkli, bulanık görünüşlü ve ekşimsidir.Yem şalgamı ne zaman ekilir?
En uygun ekim zamanı Ağustos sonundan Ekim ortasına kadar olan dönemdir. Bu dönemde tavlı toprağa ekilen yem şalgamı, kışa 6-10 yaprakla girer ve -15°C düşük sıcaklıklara dayanabilir. Dekara atılacak tohum miktarı 650 gr-1kg.dir.
Hayvan şalgamı nasıl ekilir?
Dönüme 300-350 gr. olmak üzere, iyi sürülmüş, sıkıştırılmış ve tesviye edilmiş toprağa, 1,5-2 cm. derinliğinde, 20-35 cm sıra aralıklı veya serpme ekim yapılabilir. Tohumun atılmasından sonra tohumu örtmek üzere arazi tırmıklanır. Ekimden önce; dönüm başına hepsi saf olmak üzere 7-10 kg.
Salga ne demek?
Şalgam suyu veya kısaca şalgam turpgiller ailesine ait bir bitki olan şalgam ile yapılan, Çukurova’ya özgü bir içecektir. Şalgam bitkisinin yanı sıra siyah havucun su ile karıştırılıp, tuz da ilave edilmesiyle yapılır. Bu karışım, mayalanması için belirli bir süre bekler ve o sürenin sonunda şalgam suyu haline gelir.Şalgam suyu zehirler mi?
Şalgam doğru tüketildiğinde oldukça sağlıklı bir besindir. Özellikle de tansiyon hastaları şalgam tüketirken çok dikkatli olmalılar. Şalgamın aşırı tüketimi ise mide rahatsızlıklarına yol açabilir. O nedenle şalgam dengeli bir şekilde tüketilmelidir.Gerçek şalgam nasıl yapılır?
Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır.
- Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4’e bölünür.
- Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak, uçlarından düğüm atılır.
- Tüm malzeme, tuz hariç bidona doldurulur.
En iyi marka şalgam suyu hangisi?
Türkiye ve Adana’nın en iyi şalgamı olarak ön plana çıkan ilk isimlerden biri Doktorum Yılmaz oluyor. Doğal ve katkısız şalgamıyla nam salan Doktorum Yılmaz şalgam suyu, özel ve lezzetli bir aromaya sahip. Neredeyse otuz yıllık bir deneyime sahip olan marka, 50 günlük fermantasyon süreciyle şalgamlarını hazırlıyor.
Adana şalgam nerede?
(Halbuki doğrusu Şalgam Suyu) Yıllardır Adana’da iyi şalgam suyu dendi mi de akla ilk gelen yerlerden biri Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’dir. Öyledir ki; gidince özel şalgam kazanlarından dondurma çıkarır gibi şalgam çıkarır ve size bir parça kırmızı havuç eşliğinde bardakta sunarlar.Yem şalgamı nasıl ekilir?
Yem şalgamı, yonca ve buğday gibi küçük tohumları ekebilen mekanik veya pnömatik mibzerle 1,5-2 cm derinlikte ekilir. Azot ihtiyacı dekara 13-20 kg’dır. Bunun 3-4 kg kadarı sonbaharda ekim öncesi verilmelidir. Geri kalan miktar kıştan çıkmadan önce ve sapa kalkma döneminin başında olmak üzere iki dönemde verilmelidir.Şalgam ve turp aynı mı?
Turp daha yuvarlak bir şekle ve mor renge sahiptir İki sebzeyi fiziksel olarak ayırt edebilmeniz için işte bir ipucu: turp genellikle çok yuvarlak ve tamamen mordur. Şalgam beyazdır ve bazı mor lekelere sahip olabilir – bazı şalgamlar daha da uzundur ve dolayısıyla havuç şekline daha çok benzer.