AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salgam hangi familyadan?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şalgam hangi familyadan?​

Turpgiller familyasına ait olan şalgam hem insanlar için hem de hayvanlar için üretilir. Pancarın bir çeşidi olarak da kabul edilir. İnsan sağlığına da oldukça faydası bulunur.

Şalgam adı ne?​

Şalgam
Âlem: | Plantae
Takım: | Brassicales
Familya: | Brassicaceae (Turpgiller)
Cins: | Brassica
Tür: | B. napobrassica

Şalgamın memleketi neresi?​

Şalgamın memleketi neresi?
Anavatanı Adana olarak bilinen şalgamin patenti Tarsus’tadır. Adana Ticaret Odası girişimiyle coğrafi işaret tescil belgesi alınmıştır. Adana, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere birçok güney ilinde yaygın olarak tüketilir.

Hangi marka şalgam suyu?​

Hangi marka şalgam suyu?
Sözü daha fazla uzatmadan sizi en iyi şalgam listesiyle baş başa bırakmalıyım!
- Doktorum Yılmaz Şalgamı Türkiye ve Adana’nın en iyi şalgamı olarak ön plana çıkan ilk isimlerden biri Doktorum Yılmaz oluyor.
- Ali Göde Şalgam Suyu.
- Turnib.
- Kavaklıdere.
- Kilikya.
- Serfressh.
- Doğanay.
- Ali Dede.

Şalgam adı nereden geliyor?​

Farsça şalġam شلغم “şalgam (brassica napus) veya turp (brassica rapa)” sözcüğünden alıntıdır.

Şalgama neden bulgur konulur?​

şalgam kurulurken (mayalanırken) havuçla birlikte biraz da şalgam turpu konulur “reyha” ve lezzet vermesi için. ki verir de. bulgurdan yapılmış unumsu bir şeyle mayalanır. asitli olmasının nedeni budur.

Şalgam Türk mü?​

Şalgam Türk mü?
Türk mutfağına özgü, geleneksel içeceklerden biri de fermente ürün olan şalgam suyudur. Şalgam suyu ülkemizde, Adana, Mersin, Hatay ve çevresinde yapılmakta, yaz aylarında soğuk, kış aylarında acılı olarak tü- ketilmektedir.

Şalgam suyunu ilk kim buldu?​

Şalgam suyunu ilk kim buldu?
Adanalılar’ın ünlü acılı kebabının yanında hazmı kolaylaştırmak için içtikleri ”Şalgam suyu”nun mucidi olduğu belirtilen Ali Göde’nin çocukları, kuşaktan kuşağa geçen bu geleneği sürdürüyor.

Kırmızı pancar ve şalgam aynı mı?​

Şalgamın ana maddesini aynı isimli bitki oluşturur. Havuç da daha sonradan şalgam havucuna dönüşmek üzere kullanılır. Pancar da karışıma eklenen bir diğer unsurdur. Tatlandırıcı olarak limon tuzu, kaya tuzu ve şeker gibi maddeler de şalgam suyu içeriğinde bulunur.

Argoda şalgam ne demek?​

2. argo. Aptal, enâyi, budala kimse.

Şalgam ve turp aynı mı?​

Şalgam ve turp aynı mı?
Turp daha yuvarlak bir şekle ve mor renge sahiptir İki sebzeyi fiziksel olarak ayırt edebilmeniz için işte bir ipucu: turp genellikle çok yuvarlak ve tamamen mordur. Şalgam beyazdır ve bazı mor lekelere sahip olabilir – bazı şalgamlar daha da uzundur ve dolayısıyla havuç şekline daha çok benzer.

Şalgam in üstündeki beyazlık nedir?​

Şalgam in üstündeki beyazlık nedir?
şişeyi açtıktan birkaç gün sonra yüzeyde oluşan mayalanma belirtisi. bu durum, elinizdeki şalgam suyunun katkısız olduğuna işarettir. isterseniz şişeyi çalkalayıp gönül rahatlığı ile içmeye devam edebileceğiniz gibi, dilerseniz de mayayı süzüp o şekilde içebilirsiniz.

Şalgam ne zaman çıktı?​

1930’lu yıllarda üretime başlanan şalgam suyu, üreticilerin kullandığı malzemeler, bu malzemelerin karışım oranları ve mayalanma sürelerinde farklılıklarla (15-45 gün) birlikte değişik lezzetlerle sofralarda yerini alıyor.
 
Şalgam, Turpgiller familyasına ait olan bir bitkidir ve Brassicaceae familyasına (Turpgiller) dahildir. Bilimsel adı Brassica napobrassica olan şalgam, Pancarın bir çeşidi olarak kabul edilir. Şalgamın Türk mutfağına özgü bir içecek olduğunu söyleyebiliriz. Anavatanı Adana olarak bilinen şalgamın patenti Tarsus'tadır ve Adana, Mersin, Hatay gibi güney illerinde yaygın olarak tüketilmektedir.

Şalgam suyu, fermente bir üründür ve geleneksel olarak Adana, Mersin, Hatay gibi illerde yaz aylarında soğuk, kış aylarında ise acılı olarak tüketilmektedir. Şalgam suyunu hazmı kolaylaştırmak için içildiği belirtilir ve Adanalılar'ın ünlü acılı kebabının yanında tüketildiği bilinmektedir.

Şalgam suyunun mucidi olarak bilinen Ali Göde'nin çocukları, bu geleneği sürdürmektedir. Şalgam suyunda kırmızı pancar da kullanıldığından, bazen şalgam ve pancar arasında karışıklık olabilir. Ancak şalgamın ana maddesini oluşturan bitki ile kırmızı pancar aynı bitki değildir.

Şalgam ile turp arasında da bazı farklar vardır. Turp daha yuvarlak bir şekle ve mor renge sahiptirken, şalgam beyaz veya bazı mor lekelere sahip olabilir. Şalgam genellikle daha uzun ve havuç şekline benzerken, turp ise yuvarlak ve mordur.

Şalgam suyunun üstündeki beyazlık ise mayalanma belirtisidir. Bu durum, şalgam suyunun doğal ve katkısız olduğunu gösterir. Şişeyi çalkalayarak veya mayayı süzerek içmeye devam edebilirsiniz.

1930'lu yıllarda üretime başlanan şalgam suyu, üreticilerin kullandığı malzemeler, karışım oranları ve mayalanma süreleri ile değişik lezzetlerle sofralarda yerini almaktadır.
 
Geri
Üst