AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saldirgan suruculuk nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Saldırgan sürücülük nedir?​

Saldırgan sürücülük aşırı hız, yakın takıp, zikzaklarla ilerleme, kırmızı ışıkta geçme gibi yüksek riskli trafik ihlallerini içerir ve yol öfkesi saldırgan sürücülüğün uç noktasıdır. Diğer bir deyişle yol öfkesi, trafikteki anlaşmazlıkların, doğrudan suç teşkil eden bireysel saldırganlığa dönüşmüş halidir.

Sürücülerin araç kullanmak için fiziksel ve psikolojik yatkınlıkları ne olarak tanımlanmaktadır?​

– SÜRÜŞ UYGUNLUĞU: Sürücünün araç sürmek için fiziksel ve psikolojik yatkınlığı olarak tanımlanmaktadır. Bunlar bireyin kazada rol oynayan bazı becerilerden yoksun olmasıdır.
Sürücü yeterliliği nedir?
SRC belgesi, karayolunda yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. SRC belgesi, sürücü mesleki yeterlilik belgesi anlamına gelmektedir. SRC belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca verilir.

Hangi davranış trafiği olumsuz etkiler?​

Sürücülerin trafik kazasına sebep olan davranışları

SRC 1 2 3 4 ne demek?​

SRC belgesi, Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC4 nasıl?
SRC4 Nasıl Alınır? Ehliyetlerini 2003 yılından sonra alanlar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurumlardan eğitim almaları ve yine T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.
Soru: Trafik güvenliğini olumsuz etkileyen davranışlar nelerdir? Tartışınız. Cevap: Aşırı hızlı ve dikkatsizce araç kullanmak, yorgunken araç kullanmak, alkollü iken araç kullanmak.
Durma: Kırmızı ışık, yetkililerin dur işareti, yol kapanması gibi her türlü trafik zorunlulukları nedeni ile aracın durdurulmasına “durma” denir.

Geri