AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salcayi ne bozar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Salçayı ne bozar?​

Tıpkı reçel yaparken olduğu gibi salçayı pişirirken ve karıştırırken de mutlaka temiz ve kaynar su ile yıkanmış tahta kaşık kullanmalısınız. Metal kaşık kullanırsanız metalin içinde bulunan maddeler nedeniyle salça tepkimeye girebilir ve yapısı bozulabilir. Bu da salçanın kısa süre içinde küflenmesine neden olabilir.

Kaynama domates salçası nasıl yapılır?​

Şimdi kaynatarak domates salçası nasıl yapılır onu anlatalım:
- Domatesleri bol su ile yıkayın.
- Domateslerin altında biriken suyu süzün, bu su salçanızın kıvamını ve lezzetini bozacaktır.
- Domatesleri elinizle sıkarak karıştırın ve yine 2-3 saat kadar bekletin.

Domatesten salça yapmak için hangi yöntem kullanılır?​

Domatesten salça yapmak için hangi yöntem kullanılır?
Domatesleri rondodan geçirdikten sonra tencereye alıp tuzunu koyun ve kısık ateşte suyunu çekip katı bir kıvam alana dek ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. İsteğe göre kekiği ilave edin. Domatesler salça kıvamı alınca daha önceden yıkanmış cam kavanozlara salçanızı sıcak olarak koyun.

Salça neden zararlı?​

Salça neden zararlı?
İnsan vücudunda göz, böbrek, beyin ve kalp damarlarında tıkanıklıklara ve kanamalara yol açarak ölümcül etkiler yaratabiliyor. Aile Hastanesi Bahçelievler Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener, yüksek tansiyon hastalarının tuzu hayatlarından mutlaka çıkarmalarını, yemeği salçasız yaparak yemelerini öneriyor.

Evde domates salçası nasıl yapılır Cahide?​

EV YAPIMI DOMATES SALÇASI
- İlk olarak domatesleri genişçe bir leğenin içinde bol suyla yıkayın.
- Sap kısımlarını bıçakla kesip, iri iri doğrayın.
- 2-3 kez aralarına biraz kaya tuzu serpiştirin ki suyunu daha rahat versin.
- Yaklaşık 10 saat kadar üstü kapalı bir şekilde bekletin.

En iyi domates salçası nasıl yapılır?​

Domateslerin yeşil saplarını çıkarın ve bir kaba iri iri doğrayın. Doğradığınız domateslerin üzerine kaya tuzunun yarısını ilave edin. Kapağını kapatın ve 3-4 gün iyice domatesler eriyip, kabukları kolay ayrılır kıvama gelinceye kadar bekletin.

10 kilo domatesten ne kadar salça çıkar?​

10 kilo domatesten ne kadar salça çıkar?
Örneğin sulu bir domatesten çok fazla salça çıkmayacağını bilmelisiniz. Yine de ortalama bir rakam söylemek gerekirse, 10 kilo domatesten 1-1,5 kg civarında salça elde edebilirsiniz.

Domates salçası en kolay nasıl yapılır?​

Domates salçası en kolay nasıl yapılır?
Küflenmiş salça zehirler mi?​
Küflü salçanın zehirleyeceğine dair halk arasında yanlış bir bilgi vardır. Ancak salçanın küf kısmı yendiğinde tabi ki mideye zararı olacaktır. Küflü salçanın küf kısmı alındığında sağlığa bir zararı bulunmaz. Küflü kısmı değil de salçanın diğer kısmına küf bulaşmadığı için bir sorun olmayacaktır.
Salça zararli mi?​
İTÜ öğretim üyelerinin yaptığı araştırma, salçanın domatese göre vücuda zararlı kimyasalları yok etme özelliğine sahip antioksidanlardan daha fazla içerdiğini ortaya koydu.
 
Salçayı bozabilecek etkenler hakkında bilgi veren yazınız çok önemli ve dikkate değer. Salçayı yaparken temiz ve kaynar su ile yıkanmış tahta kaşık kullanmak, salçanın kalitesini korumak için gerçekten büyük bir öneme sahiptir. Metal kaşıkların içinde bulunan maddelerin salçayla etkileşime geçerek yapının bozulmasına ve hatta küflenmesine neden olabileceği konusunda bilgilendirme yapmanız da oldukça faydalı.

Domatesten salça yapımıyla ilgili verdiğiniz detaylı bilgilerinize de teşekkür ederim. Rondodan geçirilen domateslerin tencerede kısık ateşte kaynatılması ve ara ara karıştırılmasıyla elde edilen salçanın katı bir kıvam alması adım adım anlatımınızı takip etmek oldukça kolay ve kullanışlı.

Ayrıca, domates salçasının özellikle tansiyon hastaları için zararları konusunda da bilgi vermişsiniz. Yüksek tansiyon hastalarının tuzu hayatlarından çıkarmaları ve salçasız yemekleri tercih etmeleri önerisi sağlık açısından oldukça önemli bir detaydır.

Domates salçası yapımıyla ilgili videolu anlatımı da eklemeniz güzel bir detay olmuş. Pratik bir şekilde evde domates salçası yapmak isteyenlerin videodan faydalanabileceğini düşünüyorum.

Eğer domates salçanın miktarıyla ilgili detaylı bir bilgi istiyorsanız, 10 kilo domatesten elde edilebilecek ortalama salça miktarı hakkında da bilgi vermişsiniz. Sulu bir domatesten 10 kilo kullanıldığında 1-1,5 kg civarında salça elde edilebileceğini belirtmişsiniz. Bu, evde salça yapımı yaparken işaret verici bir ölçüt olabilir.

Son olarak, sağlıklı bir yaşam için ev yapımı yöntemlerin tercih edilmesi ve doğru beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi konusundaki bilgilendirici yazılarınızı takdirle karşılıyorum. Yazdığınız bilgilerle evde sağlıklı ve doğal gıdaların yapımına ilişkin önemli ipuçları vermiş oluyorsunuz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst