Salcanin Barlanmamasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Salcanin Barlanmamasi icin ne yapmali?​

Buyursunlar…
- Salçanın küflenmemesi için ilk olarak onu cam kavanozda kapağından hava girişi olmayacak şekilde saklayın.
- Salça kavanozlarını kuru, serin ve mümkünse karanlık bir ortamda muhafaza edin.
- Salçanın üzerine 2 parmak kadar zeytinyağı koyun.
- Eğer salça kavanozunuz çok büyükse zeytinyağı ve kaya tuzu kullanın.

Evde domates Salçasından ketçap nasıl yapılır?​

1 su bardağı domates salçasına 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 – 1,5 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, toz karanfil hariç tüm baharatlardan birer çay kaşığı, toz karanfilden bir çay kaşığının ucu ile koymanız yeterli. 2 su bardağı ya da daha fazla kullanacaksanız da miktarı o su …
Küflenen salca nasıl temizlenir?
Sıvı yağ buzdolabında donarak salçanızın küflenmesini engelleyecektir. 1 klio salçaya, 1 su bardağı bitkisel yağ ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Sonra 1 yemek kaşığı turşuluk tuz ilave edin. Soğuduktan sonra temiz bir kavanoza koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
Salçanın üzeri neden beyazlar?
SALÇANIN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR? Salça domates ve kırmızı biber gibi sebzelerin ezilerek suyunun çıkarılması ve bu suyun kaynatılmasıyla elde edilen bir besindir. Salçanın üzerinin beyazlaması ve küflenmesi içeriğindeki nemden kaynaklanır.

Tat Ketçap nasıl yapılır?​

Evde Ketçap Yapımı Tarifi – Ketçap Nasıl Yapılır?
- Domatesler ve biberler yıkanır. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır.
- Domates ve soğanlar yumuşayınca ocaktan alınır.
- Kişniş, karabiber, karanfil ve biberiye havanda çok iyi dövülür.
- Hazır ketçapların kıvamına yakın bir kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Kuflu salça yenir mi?​

Küflü salça üzerindeki küfün alınmasının ardından tüketilebilir. Salçanın sadece üst katmanı küflenir. Küf içerdeki kısma nüfuz etmez. Bu yüzden küfü alındıktan sonra hiçbir sorun kalmayacaktır.
Salça neden Pamuklanır?
Salça mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Küf sorunu da birçoğumuzun başına gelen bir durumdur maalesef. Peki, salça neden küflenir? Salçanın neme maruz kalması durumunda, havada bulunan küf misellerinin yüzeye bulaşması ve orada gelişmesi sonucunda küflenme oluşur.
Küflenmiş salça kullanılır mı?
Salça kısa sürede küflenen bir besindir. Ancak salçanın küflenmesi, bozulduğunu göstermez. Bu salçayı hiçbir şekilde tüketmemelisiniz.

Salça kavanozu neden küflenir?​

Teneke kutular kapakları açıldığında bir daha kapatılmayacak şekilde yapıldıklarından dolayı, salçanın ilk kullanımdan sonra sürekli hava ile temas etmesi küflenmesine sebep olur. Eğer salçayı teneke kutuda kullanmaya devam edecekseniz de kutunun üstünü uygun bir kapak ile kapatın.
 
Geri
Üst