SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Salçalı Omlet Nasıl Yapılır? Salçalı omlet tarifi için öncelikle malzemeleri hazırlayın. Yumurtaları bir kaseye kırın. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyin. Yumurtaları çırpın. Bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Son olarak çırpılmış yumurtaları tavaya dökün. Yumurtaları karıştırmadan pişirin. Omletin altı kızardığında ters çevirin. Diğer tarafını da kızartın. Salçalı omleti sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler
İlk adım olarak bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine domates salçasını ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice çırpın. Eğer isterseniz içine ince doğranmış yeşillikler de ekleyebilirsiniz.
Ardından teflon bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Tavayı iyice yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Karışımı yayarak tavaya eşit şekilde dağıtın.
Omletin alt kısmı pişmeye başladığında spatula yardımıyla kenarlarından kıvırarak hafifçe karıştırın. Böylece omletin her tarafı eşit şekilde pişecektir.
Omletin üst kısmı hafifçe piştiğinde, omleti ters çevirerek diğer tarafını da pişirin. Pişirme işlemi tamamlandığında omleti servis tabağına alın.
Salçalı omleti sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yanında ekmek veya yeşilliklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Salçalı Omlet Nasıl Yapılır? Yumurtaları bir kasede çırpın.
Tereyağını tavada eritin.
Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün.
Yumurtaları karıştırarak pişirin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
İçindekiler
Salçalı Omlet Nasıl Yapılır?
Salçalı omlet yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı süt, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak ince doğranmış yeşillikler olabilir.İlk adım olarak bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine domates salçasını ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice çırpın. Eğer isterseniz içine ince doğranmış yeşillikler de ekleyebilirsiniz.
Ardından teflon bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Tavayı iyice yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Karışımı yayarak tavaya eşit şekilde dağıtın.
Omletin alt kısmı pişmeye başladığında spatula yardımıyla kenarlarından kıvırarak hafifçe karıştırın. Böylece omletin her tarafı eşit şekilde pişecektir.
Omletin üst kısmı hafifçe piştiğinde, omleti ters çevirerek diğer tarafını da pişirin. Pişirme işlemi tamamlandığında omleti servis tabağına alın.
Salçalı omleti sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yanında ekmek veya yeşilliklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Salçalı Omlet Nasıl Yapılır?
Salçalı Omlet Nasıl Yapılır? |
Yumurtaları bir kasede çırpın. |
Tereyağını tavada eritin. |
Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün. |
Yumurtaları karıştırarak pişirin. |
Salçayı ekleyip karıştırın. |
Salçalı Omlet Nasıl Yapılır? Yumurtaları bir kasede çırpın.
Tereyağını tavada eritin.
Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün.
Yumurtaları karıştırarak pişirin.
Salçayı ekleyip karıştırın.