Salçalı Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 büyük su bardağı pilavlık bulgur
1 küçük uzunluk kuru soğan
1,5 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acılı biber salçası
1 tablet tavuk bulyon
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı biber tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı sıcak su

Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir teflon tencerede birinci evvel tereyağımız ve sıvı yağımızla birlikte tavuk bulyonumuzuda koyup, doğranmış soğanımızı kavurup, salçalarımızı ve baharatlarımızı ek edip, karıştırıyoruz.
Akabinde yıkayıp, süzdüğümüz bulgurumuzu ek edip, karıştırmaya devam ediyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ek edip, biraz daha karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
Pilavımız suyunu yarıya kadar çektiğinde kısık ateşte yaklaşık 7 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
Altını kapatıp yaklaşık 5 dakika pilavımızı demlendiriyoruz. Afiyetler olsun.
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst