AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Salca acacagi nasil kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Salça açacağı nasıl kullanılır?​

Kaşıkla Konserve Nasıl Açılır?
- Konserve kutusunu sabit bir yüzeye koyun ve bir elinizle kutuyu sıkıca tutun.
- Diğer elinize metal kaşık alın.
- Kaşığı çukur tarafı konserveye bakacak şekilde çıkıtının üzerine yerleştirin.
- Kapağın ucunu ileri geri hareketlerle sürtmeye başlayın.

Konserve açacağı nasıl bir şey?​

Konserve açacağı nasıl bir şey?
Konserve açacağı, teneke kutuları açmak için kullanılan bir cihazdır. Hollanda’da en az 1772’den beri gıdaların korunması teneke kutular kullanılarak sağlanmış olsa da, ilk konserve açacakları 1855’de İngiltere’de ve 1858’de ABD’de patentlenmesine kadar ortada bir patent durumu bulunmuyordu.

Teneke kutu nasıl açılır?​

Konserve kutularının kapakları, delmesi çok da zor olmayan ince bir metal parçasından yapılır….Bıçağın sivri ucunu kapağın iç kenarına daya.
- Bu yöntem bıçağın keskin ağzını testere gibi kullanarak kapağı açmaya çalışmaktan çok daha etkilidir.
- Bıçağın tümüyle açılmış ve kilitlenmiş olması gerekiyor yoksa kayabilir.

Sinbo konserve açacağı nasıl kullanılır?​

Sinbo konserve açacağı nasıl kullanılır?
Konserve açacağı kutudan kaldırılırken, kesilen kapak da alttaki mıknatıs sayesinde kolayca kaldırılır. Konserve kutusuna oturtularak One Touch konserve açacağının arkasında ki siyah butonu bastırarak çalıştırın. Kutu açıldığında durur.Bir seferde maksimum kesebildiği çap 90 mm’dir.

Salça kapağı nasıl açılır?​

İhtiyacınız olan tek şey ise bir kabın içerisinde bir miktar sıcak su! Hazırladığınız sıcak suyun içerisine kavanozu ters çevirip koyun ve ortalama 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra elinizin yanmaması için bir bez yardımıyla kapağı çevirip kapağı kolaylıkla açabilirsiniz.

Teneke bal kapağı nasıl açılır?​

Teneke bal kapağı nasıl açılır?
Hazırladığınız sıcak suyun içerisine kavanozu ters çevirip koyun ve ortalama 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra elinizin yanmaması için bir bez yardımıyla kapağı çevirip kapağı kolaylıkla açabilirsiniz.

Menemen kapağı nasıl açılır?​

* Sıkışmış kavanoz kapağını açmanın en iyi yöntemi; bir kaseye sıcak suyu doldurunuz ve açmakta zorlandığınız kavanozun ağız kısmı suyun içinde kalacak şekilde su dolu kasenin içine koyunuz. 30 saniye bekletip geri çıkartınız.

Öncü Salça kapağı nasıl açılır?​

Öncü Salça kapağı nasıl açılır?
Kapak açma sorununu şu şekilde halledebilirsiniz; Düz bir zemine salça kutusunu tamamen ters çevirip kapak zemine düz gelecek bir şekilde 2-3 defa vurun böylece içerisinde biriken hava alınmış olacaktır ve salçanın kapağı kolayca açılacaktır.

Domates konservesi kapağı nasıl açılır?​

 
Salça açacağı nasıl kullanılır konusunu merak ettiğinizi anlıyorum. İşte farklı konserve açma yöntemleri hakkında detaylı bilgi:

1. **Kaşıkla Konserve Açma Yöntemi:**
- Konserve kutusunu sabit bir yüzeye koyun ve sıkıca tutun.
- Diğer elinize bir metal kaşık alın.
- Kaşığı çukur tarafı konserveye bakacak şekilde çıkıntının üstüne yerleştirin.
- Kaşığı kapağın ucuna yerleştirip ileri geri hareketlerle sürtmeye başlayın.

2. **Konserve Açacağı Nedir?**
- Konserve açacağı, teneke kutuları açmak için kullanılan bir cihazdır. İlk konserve açacakları 1855'te İngiltere'de ve 1858'de ABD'de patentlenmiştir.

3. **Teneke Kutu Açma Yöntemi:**
- Bıçağın sivri ucunu kapağın iç kenarına dayayın.
- Sivri ucunun testere gibi kullanılması kapağı açmayı kolaylaştırır.
- Bıçağın tamamen açık ve kilitli olması önemlidir, aksi halde kayabilir.

4. **Sinbo Konserve Açacağı Kullanımı:**
- Konserve açacağını kutudan alın.
- Açılan kapak, alttaki mıknatıs sayesinde kolayca kaldırılabilir.
- Konserve kutusuna oturtarak arkadaki siyah butona basarak çalıştırın. Maksimum açabileceği çap 90 mm'dir.

5. **Salça Kapağı Açma Yöntemi:**
- Sıcak su dolu bir kaba kavanozu ters çevirin ve 30 dakika bekletin.
- Sonra bir bez yardımıyla kapağı çevirerek açabilirsiniz.

6. **Teneke Bal Kapağı Açma Yöntemi:**
- Sıcak su dolu bir kaba kavanozu ters çevirin ve 30 dakika bekletin.
- Bez yardımıyla kapağı çevirerek açabilirsiniz.

7. **Menemen Kapağı Açma Yöntemi:**
- Sıkışmış kavanoz kapağını açmanın en iyi yolu, sıcak su dolu bir kap içinde bekletmektir.

8. **Öncü Salça Kapağı Açma Yöntemi:**
- Düz bir zemine salça kutusunu tam ters çevirin ve 2-3 defa vurun. Böylece hava alınır ve kapağı kolayca açabilirsiniz.

Yukarıda bahsedilen açma yöntemleri farklı kavanoz/kutu türleri için geçerlidir. Eğer domates konservesi kapağı nasıl açılacağı hakkında da bilgi isterseniz, size detaylı bir açıklama yapabilirim.
 
Geri
Üst