AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salavat i Serife ornegi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Salavat ı Şerife örneği nedir?​

“Allahüme salli âla seyyidina Muhammedin ve âla ali seyyidina Muhammed ile Sallallâhu aleyhi ve sellem” şeklinde okunan Salavat-ı şerif İslam peygamberi Hz. Muhammed ve onu soyundan gelen Ehl-i Beyt’e saygı bildirmek adına okunan duadır.

Peygamber Efendimize salavat getirmek nasıl olur?​

Hz. Peygambere (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir. Salât-ü selam getirmek için belirli bir vakit ve sayı yoktur.
Salavatı şerife nasıl yapılır?
Bu sorunun cevabı ise; “Allahümme salli alâ Muhammed’in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd.” şeklindedir. Salavatın en kısa şekilde çekilebilecek hali ise; ” Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed.” şeklinde söylenir.
Salavat ı Şerife nedir ve anlamı?
Salavat Şerifenin Türkçe anlamı Ey Allahım, Efendimiz Muhammed Aleyhisselamın ailesine ashabına ve onu sevenlere rahmet eyle salat ve selam eyle. Burada kullanılan seyyidina kelimesi büyüğümüz yol gösterenimiz anlamına gelmektedir.

Peygamber efendimize salât ve selam nasıl getirilir?​

Peygambere (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir.

Allahümme salli ala seyyidina muhammed ne zaman okunur?​

Salavat, salat kelimesinin çoğuludur Peygamber Efendimiz (s.a.s) anıldıktan sonra okunmasının yanında özellikle Perşembe ve Cuma günleri Allah’ın rahmeti ve bereketinin Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in üzerinden eksik olmaması için okunması tavsiye edilmektedir.
Kim bana bir defa salavat ı şerife okursa Allah Teala ona on salat eder?
Bana salâvat getirin. Nerede olursanız olun salâvatınız bana ulaşır. Allah Teala (C.C) buyurdu: “Bir defa salâvat getirene Ben ve meleklerim on defa salâvat getiririz.” Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salâvat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
Salavatı şerife çeşitleri nelerdir?
Salavat getirmein diğer türleri şöyledir;

Geri