- Konu Yazar
Salatalık nasıl yetiştirilir?
EVDE SALATALIK NASIL YETİŞTİRİLİR?- Salatalık Ne Zaman Ekilir?
- Adım: Malzemeleri Temin Edin:
- Adım: Saksıya Toprak ve Yükseltici Koyun:
- 3. Adım: Tohumları Ekin:
- Adım: Toprağı Bol Bol Sulayın:
- Adım: Salatalık Fidelerini Mutlaka Kontrol Edin:
- Adım: Toprağı Gübreyle Zenginleştirin:
- 7. Adım: Salatalıkları Toplayın:
Salatalık ne kadar sürede büyür?
Salatalık ne kadar sürede büyür?Salatalık Ne Kadar Sürede Büyür, Yenecek Boyuta Gelir? Doğru şekilde ve sıralı biçimde gerekli koşullar yerine getirildiği takdirde, salatalıklar 60 ya da 70 gün içerisinde yenecek hale gelir. Böylece taze şekilde ve yenecek biçimde kütür kütür salatalıklar elde etmek mümkündür.
Salatalık fidesi nasıl büyür?
Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.Salatalık fidesi kaç günde çıkar?
Salatalık fidesi kaç günde çıkar?Nemli bir bezde ya da suyun içinde 3 gün gibi kısa bir sürede salatalık tohumunun çimlenmesi mümkündür. Bahçede ya da tarlada salatalık yetiştirilecekse tohumların çimlenmesi yaklaşık olarak 8 ile 10 gün arasını bulabilir.
7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.
Salatalık ne kadar zamanda meyve verir?
Salatalık ne kadar zamanda meyve verir?Yukarıdaki tüm basit adımları atlamadan uyguladığınızda, yaklaşık 60-70 gün sonra mis kokulu, kütür kütür salatalıklar almaya başlarsınız. Bu salatalıkları dalından koparırken bitkiye zarar vermemeye özen göstermelisiniz.