AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salatalik fidesi neden sararir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Salatalık fidesi neden sararır?​

Hıyar bitkisinin yapraklarının sararmasıyla ilgili sorunların çoğu, bitkinin kök kısmıyla ilişkilidir. Olumsuz koşullar altında meyve ve yaprakların beslendiği üst kısımlarına besin sağlamaya odaklandıklarından büyük bir stres altına girerler. Salatalık yaprakları sadece sarı olmaz, aynı zamanda kıvrılabilir.

Salatalık fideleri kaç günde bir sulanır?​

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.
Fidelerin yaprakları neden sararır?
meydana gelirse, bitkilerde yeterli güneş alamıyor anlamına gelmektedir. Çoğu zaman, bazı çalıların karşı tarafında zayıf yapraklar oluşmaktadır. Diğer önemli olan etmen ise kök çürüklüğünden kaynaklanan sararmalar olmaktadır. Ayrıca kökler tüm bitkilerde en savunmasız nokta olmaktadır.
Salatalık fidesinin yapraklarını ne yer?
meyveleri delerek iç kısmına giren pamuk yaprak kurtları salatalık yapraklarını yiyerek elek haline getirmektedirler. Geceleri salatalık fidesinin genç yaprakları zarar görür ise büyük olasılıkla salyangozlar tarafından yapılan bir zarar olarak bilinmektedir.

Bamya yaprakları neden sararır?​

KLOROZ, Fakir veya yanlış toprak ve kireçli su Sonuçta kloroz problemi denen yaprak sararması olur. Toprak demirce zengin olsa bile oluyor. Yapraklar sararır. Toprağa demir takviyesi her zaman işe yaramaz.

Salatalık yapraklarını hangi böcek yer?​

Salatalık yapraklarını yiyen böcek denildiği zaman akla gelen zararlıların başında Danaburnu zararlısı gelmektedir. Danaburnunun nimfleri toprak içinde galeri açarak ilerler. Salatalık tohumu, kök ve yumru gibi bitkisel materyalleri kemirerek zarar vermektedir. Diğer bir zararlı ise Thripslerdir.
 
Geri
Üst