AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salatalik cok Sulanirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Salatalık çok Sulanırsa ne olur?​

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır.
Salatalık hastalıkları nelerdir?
Böylelikle bitkilerin hastalıkla temas etme riski azaltılarak üretim kayıplarının önüne geçilebilir.
Salatalık nasil hizli buyur?
Salatalık yetiştiriciliğinde tohumların iyi çimlenmesi için toprak ısısının en az 11 derece olması öneriliyor. Çimlenme için ideal görülen aralık 11 – 18 derece arasında ölçülüyor. Sıcaklık arttıkça çimlenme hızı da yükseliş gösteriyor.

Salatalık suyu sever mi?​

Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.
Saksıda salatalık kaç günde bir sulanır?
Salatalıklarınızı her gün sulayın Eğer yüzeydeki toprak kuru gözüküyorsa tekrar sulamanın vakti gelmiş demektir. Olgunlaşmış bitkilere yeteri kadar su verin ve fazladan su, saksının dibindeki su akıtma deliklerinden aksın.
Domates mantar hastalığına ne iyi gelir?
Domateste mantar hastalıkları: Terbiye ağı kullanarak patojenik mantarları engellemek
Yapraklarda küf görmeyene kadar doğal mantar ilacını bitkilerinize haftada bir veya 10 günde bir püskürtün. Bitkilere bu solüsyonu püskürtmenin en doğru zamanı sabahın erken saatleri veya günün sonudur.
 
Geri
Üst