AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Salamura yaprak suyu neden tasar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Salamura yaprak suyu neden taşar?​

Tuzu az olursa yaprak erir. bunun telafisi yoktur. Tuzu çok olursa tuzlu olur kullanmadan bir gün önce çıkartıp duru suda bekletmek hatta bur kaç kez suyu süzmek gerekebilir. 3-4 gün sonra bidondan su taşabiliyor bunun için bidonumuzun altına bir leğen koyabiliriz.
Cam kavanozda asma yaprağı nasıl yapılır?
eğer çok tozlu olursa bir peçete yardımıyla zedelemeden silebilirsiniz. Yaprakları sapları ve parlak yerleri içe gelecek şekilde rululolar yaparak, cam kavanoza üst üste hava almayacak şekilde oklava yardımıyla zedelemeden aldığı kadar diziyoruz. Ayrıca kapağı kullanılmamış kapak olursa daha iyi olur.
Salamura yaprağa su konur mu?
Salamura Yaprak Nasıl Kurulur Yapılışı: Büyük derin bir tencereye 7-8 litre su koyulur. Her litre su için 200 gram kaya tuzu suya eklenerek su kaynamaya bırakılır. Kaynayan su ocaktan alınır. İlk sıcaklığı geçince duman hafif azalınca kaynar tuzlu su yaprağın üzerine yavaşça dökülür.

Salamura yaprak ömrü ne kadardır?​

Herhangi bir kimyasal yöntem kullanmadan güneş görmeyen ve rutubetsiz bir alanda 2 yıl boyunca saklamak mümkün. Bunun da oldukça uzun bir süre olduğunu ifade etmek gerekir. Nisan ve Mayıs aylarında toplanan asma yaprakları salamura yöntemi üzerinden, 2 sene taze şekilde kalabilmektedir.
Kavanozda konserve yaprak nasıl yapılır?
Bir litre suya yarım çay kaşığı limon tuzu ve yarım yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip kaynatıyoz ve yaprakları onarlı bir şekilde ama üst üste tabiikide daha kolay oluyo ve şekilleri bozulmuyor kaynar suda yaprakları haşlıyoz ve konserve kavanozuna güzelce yerleştiriyoz kavanoz doluncaya kadar devam ediyoruz en son bir …
Asma yaprağı suyu nasıl yapılır?
Bunun için 1 litre suya 50 gram asma yaprağı atın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 15 dakika kadar bekleyin. Sonrasında süzün ve yemeklerden sonra 1 fincan tüketin.

Sarma ne kadar sürede bozulur?​

Pişmiş Sarmalarınızı Hava ile Temas Ettirmeyin Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst