Salamura Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Salamura Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı iri taneli pirinç
1 su bardağı bulgur
2 büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı karabiber
Maydanoz
Yaprağın tuzuna göre tuz (oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Sos İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
2-3 su bardağı su

Salamura Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçleri güzelce yıkayıp 20 dakika suda bekletelim.
Diğer tarafta bir tencerenin içerisine yağımızı koyup üzerine iki soğanı küçük küçük doğrayalım, sonra güzelce kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine 2 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, limon tuzunu ve yıkanmış pirinçlerimizi ekleyip kısık ateşte biraz kavuralım daha sonra altını kapatıp üzerine maydanozlarımızı kıyıp ekleyelim karıştıralım .
Biraz soğuduktan sonra sarma işlemine geçelim. Derin bir tencerenin içerisine yaprakların fazla olan sap kısımlarını yerleştirelim ve dibi yapışmasın diye sap kısımlarının üzerine ince bir düz tabak koyalım daha sonra ince ince sardığımız sarmalarımızı aralarında boşluk kalmadan tencere dolana kadar dizelim.
Diğer tarafta bir tavanın içerisine zeytinyağını alalım üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve 2-3 diş sarımsağı koyalım iyice kavuralım sonra üzerine 2-3 bardak su koyup karıştıralım.
Daha sonra dizdiğimiz sarmaların üzerine dökelim, tam üzerine denk gelecek şekilde suyunu ayarlayalım.
Üzerine bir düz tabak kapatıp, kısık ateşte pişirelim. Ara ara kontrol edelim pişme durumunu. Piştikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirelim parlak olması için.
Yapraklar eğer salamura ise öncesinde suda bekletelim 1-2 saat ılık suda beklesin yoksa tuzu fazla gelebilir.
Salamura Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst