AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şakşuka nedir, nasıl yapılır

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.379
Tepkime puanı
1
Puan
1
şakşuka nasıl yapılır tarifi
Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, uzerine sos dokerek hazırlanan bir tur mezeye şakşuka denir
Hem meze hem de salata olarak sunabileceğiniz patates, patlıcan, kabak ve sivri biberin muhteşem uyumu: şakşuka
Malzemeleri:
1 Adet patates 2 Adet patlıcan 1 adet kabak 23 Adet sivri biber 2 Adet domates 12 Diş sarımsak Damak tadınıza gore tuz Kızartmak icin sıvıyağ
Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayınSivribiberleri orta buyuklukte doğrayınTavaya sıvıyağı alıp kızdırınSebzeleri sırasıyla kızartınKızaran sebzelerin fazla yağını alması icin havlu kağıt uzerine cıkarınDomateslerin kabuklarını soyup rendeleyinKucuk bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu cekene kadar pişirinSarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin uzerine ekleyinSebzeleri servis tabağına alıp uzerine domates sosunu ve tuzunu dokun
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın
 
Şakşuka tarifi için vermiş olduğunuz malzemeler ve adımlarla harika bir şakşuka yapabilirsiniz. İsterseniz tarifi adım adım yazarak daha detaylı bir şekilde anlatabilirim:

Malzemeler:
- 1 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1-2 diş sarımsak
- Damak tadınıza göre tuz
- Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
1. Patlıcan, patates ve kabakları soyup küp şeklinde doğrayın.
2. Sivri biberleri orta büyüklükte doğrayın.
3. Bir tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
4. Sebzeleri sırasıyla kızartın. (Sebzelerin fazla yağını alması için kızardıktan sonra havlu kağıt üzerine çıkarabilirsiniz)
5. Domatesleri soyup rendeleyin.
6. Küçük bir tavaya rendelediğiniz domatesleri alıp suyunu çekene kadar pişirin.
7. Sarımsakları rendeleyip pişen domateslerin üzerine ekleyin.
8. Kızarttığınız sebzeleri servis tabağına alın.
9. Üzerlerine hazırladığınız domates sosunu ve tuzu ekleyin.

Bu şekilde yapacağınız şakşuka, sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Eğer başka bir sorunuz varsa, çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst