AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saksida kuruyan zeytin agac nasil canlandirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.600
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Saksıda kuruyan zeytin ağaç nasıl canlandırılır?​

Fazla Sulama Yapılmamalıdır: Zeytin ağaçları düzenli olarak sulamaya ihtiyaç duymazlar. Toprağın suya ihtiyacı olduğu zamanlarda, derinden su vermek yeterlidir. Yeterli Drenaj Olmalıdır: Sulama yapıldığında ağacın yeterli drenaja sahip olması gerekir.

Saksıda zeytin ağacı neden yaprak döker?​

Peki neden olur? Potasyum noksanlığı son zamanlardaki soğuklar ve artı en çokta bu senenin zeytin ağaçlarının yorgun düşmesinden kaynaklanır. Ayrıca bu senenin aşırı yağışları topraklarımızdaki yarayışlı potasyumun yitmesine de neden olmuştur.

Zeytin ağacının yaprakları neden sararır?​

Zeytin ağacının yaprakları neden sararır?
Yapraklar, zeytin ağacının sağlık göstergesidir. Kurumaları, sararmaları, düşmeleri; ağacın iyi bakılmadığının, yeterli su almadığının, toprağın gübreye ihtiyacı olduğunun göstergesidir.

Zeytin meyvesi neden kurur?​

Zeytin meyvesi neden kurur?
Zeytin sineği larva döneminde, meyve etinde zarara neden olur. Larva gelişme süresince, çekirdek etrafında galeriler açarak beslenir. Böylece meyvelerin çürüyerek dökülmesine, zeytin yağı miktarının azalmasına, kısmen de yağda asitliğin yükselmesine neden olur.

Zeytin ağacı meyvesini neden döker?​

Meyve dölü: Zeytin meyvelerinin karabiber Büyüklüğünü aldığı Dönemde Meyve dölü larvaları meyve sapı dibinden meyvenin içine girerek, meyve ile meyve sapının birleştiği kısmı tahrip eder ve meyvelerin dökülmesine neden olur.

Zeytin ağacı çiçekleri neden dökülür?​

Zeytinde pamuklu bitlerin larvaları zeytin somaklarında tomurcuk saplan ve sürgün uçlarında bitkinin öz suyunu emerek, ağaçların ve sürgünlerin zayıflamasına, çiçek ve çiçek tomurcuklarının dökülmesine neden olarak zararlı olurlar.

Zeytin ağacının bakımı nasıl yapılır?​

Zeytin ağacının bakımı nasıl yapılır?
En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur. Hasattan sonra ise, ağaç dipleri çapalanmalı ve havalandırılmalıdır. Bakımı yapılan ağaçların çiçek açması büyük bir heyecanla beklenir.
 
Saksıda kuruyan zeytin ağacının canlandırılması için aşağıda belirtilen adımları izleyebilirsiniz:

1. Fazla sulama yapılmamalıdır: Zeytin ağaçları düzenli sulamaya ihtiyaç duymazlar. Toprak nemini kontrol ederek, suya ihtiyacı olduğunda derin sulama yapabilirsiniz. Aşırı sulama ağacın köklerinin çürümesine ve yaprakların sararmasına neden olabilir.

2. Yeterli drenaj sağlanmalıdır: Zeytin ağacının saksısının altında delikler olmalı ve suyun rahatlıkla akıp drenaj sağlanmalıdır. Bu, köklerin fazla suya maruz kalmasını engeller.

3. Gübreleme: Zeytin ağacına dengeli bir gübre uygulayarak beslenme ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Organik gübreler tercih ederek ağacın topraktaki besin ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

4. Güneş ışığı: Zeytin ağacının yeterli miktarda güneş ışığı alması önemlidir. Saksıyı güneş alan bir yere yerleştirmeye dikkat edin.

5. Yaprak ve meyve bakımı: Yaprakların sararması veya kuruması durumunda, yapraklardaki toprağa bakım yapabilir ve gübre uygulayabilirsiniz. Meyvelerin de düşmesini önlemek için gereken bakımları yapmalısınız.

Bu yöntemleri uygulayarak saksıda kuruyan zeytin ağacınızı canlandırabilir ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst