Saksida feslegen nasil yetistirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Saksıda fesleğen nasıl yetiştirilir?​

Evde Fesleğen Nasıl Yetiştirilir?
- Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin.
- Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin.
- Fesleğeni, drenaj delikleri olan orta boyutlarda saksılara ekebilirsiniz.
- Fesleğen çok sulama gerektiren bir bitki değildir.
Fesleğene kaç günde bir su verilir?
Fesleğen bakımı evde saksıda kolayca yapılabilir. Toprağını kontrol ederek bitkinin su ihtiyacı karşılanır. İklime göre haftada 1 defa yahut 2 defa sulama isteyebilir. Şayet, bitkinin toprağı kurumuşsa elinizle kontrol edebilir sulamayı yapabilirsiniz.

Fesleğen saksısı nasıl olmalı?​

Fesleğeni ekeceğiniz saksıyı seçerken drenajlı bir saksı olmasına dikkat etmeli, yani saksının alt kısmında fazla suyun akacağı deliklerin bulunmasına özen göstermelisiniz. Aksi halde fesleğene fazla gelen ve toprakta kalan su köklerinde çürümelere neden olabilir, aman diyelim.
Fesleğen çiçeğine ne kadar su verilir?
Sıklıkla sulamak gerekmez. Haftada maksimum 1-2 kez sulamak yeterli olacaktır. Ancak derinlemesine sulamaya dikkat edin. Fesleğen yaprakları sararmışsa, fazla su aldığına, kurumuşsa az su verdiğiniz anlamına gelir.
– Reyhan bitkisinin toprağı bol besine sahip olmalıdır. – Kokusu ve aroması adına güneşli bir ortamda tutmak önemlidir. – Reyhan güneşin yanı sıra rüzgarı sever. – Reyhanın sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve yetişmesi adına haftada bir defa kesme işlemi yapılmalıdır.
Fesleğen güneş görmeli mi?
Fesleğenlerinizi mutlaka güneş gören yerlerde yetiştirmelisiniz. Güneş ışığını seven bir bitki olan fesleğen için cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.

Fesleğenin diğer adı nedir?​

diye merak edenler sözlüğe baktıklarında bu bitkinin ballıbabagiller familyasından, Akdeniz ülkelerinde yetişen, yaprakları güzel kokulu, beyaz veya pembe çiçekli, bir yıllık ve otsu bir süs bitkisi olduğunu görürler. Fesleğen diğer adı ile yani reyhan olarak da anılır, özellikle Anadolu’da bu şekilde isimlendirilir.
Fesleğen çiçeği güneşi sever mı?

Fesleğen çiçeği sivrisinek kovar mı?​

Fesleğen, aynı zamanda iyi bir sivrisinek kovucudur. Aktardan alacağınız fesleğen tohumlarını kapı ve pencerelerinizin önünde bir saksıya veya kap içine ekin. Eğer tohumdan yetiştirmeyi bekleyemeyecek kadar aceleciyseniz artık her pazarda bulabileceğiniz fidelerini alıp saksılara dikebilirsiniz.
Reyhan çiçeği neden solar?
Hem tadı hem de rengi iç açıcı olan reyhanı yetiştirirken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Reyhan doğru bakılmadığı zaman kolayca solar bu nedenle doğru bakmak gerekir. Ayrıca reyhanın çok soğuk havalarda yetiştirilmeleri gerekir. Reyhan sıcağı seven soğuk ve rüzgar görmemesi gereken bir bitkidir.
 
Geri
Üst