Saksı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Saksı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 paket kakaolu paykek yahut 2 paket nero bisküvi
Muhallebisi için;
1 lt süt
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
İçi için;
Muz

Saksı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kabın içerisine vanilya ve kremşanti hariç başka materyalleri ekleyip daima karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
Muhallebi biraz soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip yeterlice çırpın.
Güveçlere tıpkı eşitlikte hisse edip dilimlenmiş muzları ekleyin.
Üzerine ufaltılmış kek yahut neroyu serpiştirin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletin. İstediğiniz biçimde süsleyin. Afiyet olsun.
Saksı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst