- Konu Yazar
- #1
Saksı çiçeklerine hangi gübre verilir?
Tomurcuklanma ve çiçek açma döneminde ise, çiçeklenmeyi özendirmek ve çiçek kalitesini artırmak için fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlıklı gübreler kullanılması uygundur. İyi bir çiçekli bitki için gübre karışımı çok fazla azot içermemelidir.Çiçeklere şeker gübresi verilir mı?
Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.Bitkilere hangi gübre verilir?
Bitkilere hangi gübre verilir?Bitki büyümeye başladıktan sonra verilen gübreler genellikle AZOTLU ve özellikle NİTRATLI gübrelerdir. Fosforlu gübreler bitki büyüdükten sonra serpme olarak verilmemeli; Fosforlu gübreler ekimden hemen önce veya ekim sırasında tohum derinliğine gömülmelidir.
Fazla gübre bitkiyi yakar mı?
Fazla gübre bitkiyi yakar mı?Yanlış gübreleme bitkileri yakar, bu da, yetiştiricinin bitki kaybıyla yanmasına neden olur.
Saksı çiçeklerine ne kadar gübre verilir?
Gelişmekte olan bitkiye 15 günde bir defa standart sıvı gübre verilir, daha sonraki zamanlarda ise gübreleme ayda bir defaya indirilir.Çiçek gübresi ne zaman atılır?
Çiçekler ne vakit gübrelenmeli: Bitkilerin gelişmelerinin en çok olduğu vakit ilkbahar ve yaz aylarıdır. O halde bu sürelerde bitkileri tertipli olarak gübrelemek gerekmektedir sonbahar ve kış aylarında bitkilerde gelişme yavaşlar, hatta dinlenmeye çekilirler. Bu müddet içerisinde gübre vermeye gerek yoktur.Şeker gübresi hangi bitkilere verilir?
Şeker gübresi hangi bitkilere verilir?Özellikle çeltik, çay, tahıl, meyve ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılan şeker gübresi, kireçli toprakların en sevilen gübresi olarak görülüyor. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, brokoli, kanola, haşhaş, havuç, turp, yer fıstığı, ayçiçeği tarlalarında şeker gübresi rahatlıkla kullanılıyor.
Fazla gübre ağacı kurutur mu?
Fazla gübre ağacı kurutur mu?Gübreyi bitkiler hemen yetişsin, güzelleşsin diye bol bol döküyorlar. Toprakla karıştırıyorlar. Gübrenin fazlası fidanları kurutur, yakar. Bol su bitkinin toprağını ve kökünü öldürür.
Tohumun çimlenmesi bozuluyor veya tamamen engelleniyor. Fazla üre gübresi uygulaması toprağı asidik hale getirebiliyor ve doğal verimi azaltıyor. Çok fazla kullanımda ekinde yanma görülebiliyor.