AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sakızlı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme)
1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin

Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur.
Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir.
Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir.
Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır.
Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun
Not: Damla sakızlı tercih etmeyenler sade vanilya kullanarak da yapabilirler.
 
Geri
Üst