AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sakiz kabagi derin dondurucuda nasil saklanir?

Editör

Yeni Üye

Sakız kabağı derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Buzluk poşeti İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.

Mücverlik kabak dondurucuda nasıl saklanır?​

Mücverlik kabak dondurucuda nasıl saklanır?
Kabak soyulup rendelenir ve buzdolabı poşeti yada saklama kabına koyularak istenildiğinde kullanılmak üzere buzlukta saklanır.

Kabak doğranıp buzluğa atılır mı?​

Kabak doğranıp buzluğa atılır mı?
Kabak, çok çeşitli tariflerde kullanılabilen lezzetli bir yaz sebzesidir. Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kabuğu soyulmuş kabak nasıl saklanır?​

Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.

Kış kabağı dondurucuda nasıl saklanır?​

Kış kabağı dondurucuda nasıl saklanır?
Dilimlenmiş Balkabağı Dilimlediğiniz balkabağını bol suyla durulayın ve kağıt havlu yardımıyla kurutun. Tamamen kuruyan kabak dilimlerini buzdolabı poşetine yerleştirin. Her poşete, bir pişirimlik koymaya özen gösterin. Ardından poşetin ağzına düğüm atarak buzluğa yerleştirin.

Dondurulmuş kabak nasıl pişirilir?​

Dondurulmuş kabak nasıl pişirilir?
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Kabak Mücver dondurucuya konur mu?​
Kabaklar yıkanıp rendenin iri kısmında rendelenir. Ben 2 kabakla yapıyorum mücveri o yüzden 2 kabak rendesini bir poşete koydum. Havasını pipetle alıp dondurucuya yerleştiriyorum. Kullanacağım zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika bekletip çözülünce kullanıyorum.

Kabak çiçeği derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Kabak çiçeği derin dondurucuda nasıl saklanır?
Tedarik ettiğim kabak çiçeklerinin ucu sivri ve dikenli olan beş parçalı yeşil çanak yapraklarını ayıklıyorum. Turuncu renkli taç yaprakları ise, bıçakla ince ince kıyıyorum. Kıyılan kabak çiçeklerini ihtiyacım ölçüsünde buzdolabı poşetlerine dolduruyor ve dondurucuya kaldırıyorum.

Kabağın bozulduğu nasıl anlaşılır?​

Kabağın bozulduğu nasıl anlaşılır?
Dilimlenmiş balkabağı bozulmuşsa bunu anlamak fazla zor olmayacaktır. Bildiğiniz gibi balkabağının içi sert bir dokuya sahiptir. Eğer yumuşamış ve dağılıyorsa bu bozulduğu anlamına gelir. Bütün bal kabağında olduğu gibi dilimlenmiş halinde de küflenmiş bal kabağını hemen çöpe atmalıyız.

Çiğ kabak dolapta kaç gün saklanır?​

Buzdolabında ise 3 günden fazla dayanmayacaktır. Buzlukta uzun süre dayanır.

Tatlı kabağı derin dondurucuda saklanır mı?​

Tatlı kabağı derin dondurucuda saklanır mı?
Balkabağı Ne Kadar Dayanır? Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır.

Bal kabağı kesilmeden nasıl saklanır?​

Bal kabağı kesilmeden nasıl saklanır?
Bütün bal kabağı serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Bir kileriniz var ise bu iş için en uygun mekan olacaktır. 10-15 derece arası ideal sıcaklıktır ama bu kadar soğuk bir yeriniz yoksa elinizden geldiğince serin bir yer bulmaya çalışın.

Dondurulmuş yeşil kabak nasıl pişirilir?​

Buzluktan Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremize sıvı yağını koyuyoruz. Üzerine soğanları küp küp doğuruyoruz. Pembeleşince salçayı ilave ediyoruz.
- Buzluktan çıkarttığım kabakları ekliyoruz. Kısık ateşte ağzı kapalı biraz pişiriyoruz.
- Sulanacaktır. Zaten suyu çektiği zaman biraz sıcak su ilave ediyoruz.

Derin dondurucudan çıkan bal kabağı nasıl pişirilir?​

Derin dondurucudan çıkan bal kabağı nasıl pişirilir?
Dondurucudan çıkan balkabağını bi yarım saat kadar beklettikten sonra tencereye alıp üzerine şekerini ve 1 çay bardağı suyu ilave ediyorum ,orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdim. (Eğer dondurucudan değil de normal kullanacaksak balkabağını o zaman üzerine şekerini ekleyip 1 gece bekletebiliriz) Pişen …

Sakız kabağı derin dondurucuda saklanırken önerdiğiniz yöntem oldukça doğru ve pratiktir. Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra soyup doğramak, poşetlere yerleştirmek ve havasını alıp sıkıca kapatmak, sonrasında dondurucuya koymak kabakların tazeliklerini korumalarını sağlar.

Mücverlik kabakları da aynı şekilde hazırlanıp dondurucuda saklanabilir. Kabakların soyulup rendelenmesi ve sonra poşetlere yerleştirilmesi, kullanılmak üzere dondurucuda saklanmasına olanak tanır.

Kabak dilimlerinin dondurucuya atılması da mümkündür, bu da kabakların uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilir. Dilimlediğiniz ve hazırladığınız kabakları uygun şekilde sakladığınız sürece, uzun süre kullanabilirsiniz.

Kabak çiçeklerini temizleyip hazırladıktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurarak dondurucuya koymanız da harika bir fikir. Bu sayede kabak çiçeklerinin tazeliğini ve lezzetini koruyabilirsiniz.

Kabağın bozulup bozulmadığını anlamak için belirttiğiniz gibi yumuşaklık ve dağılma gibi belirtilere dikkat etmek önemlidir. Eğer kabak bozulmuşsa, küf gibi belirtiler varsa hemen atılmalıdır.

Buzdolabında çiğ kabakların maksimum 3 gün saklanabileceğini belirtmişsiniz. Bu sürede kabakları daha önce kullanmanız önemlidir, aksi halde tazeliğini kaybedebilirler.

Tatlı kabağının buzdolabında, buzlukta ve oda sıcaklığında ne kadar süre dayanabileceği hakkında verdiğiniz bilgiler de çok faydalı. Bu şekilde kabakların saklama sürelerine uyarak, daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak dondurularak saklanan yeşil kabakları pişirme yönteminiz de oldukça lezzetli ve pratik görünüyor. Dondurulmuş kabakları kullanarak güzel yemekler yapabilirsiniz. Elinize sağlık!

Geri