Sakarya Üniversitesi Kampüsünde Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye
Sakarya Üniversitesi kampüsünde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Kampüs, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Mühendislik bölümleri, Fen-Edebiyat bölümleri, İşletme bölümleri, Tıp bölümleri gibi çeşitli bölümler yer almaktadır. Mühendislik bölümleri arasında Elektrik-Elektronik, Makine, İnşaat gibi seçenekler bulunurken, Fen-Edebiyat bölümleri arasında Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi seçenekler mevcuttur. İşletme bölümleri arasında İşletme Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi seçenekler sunulurken, Tıp bölümleri arasında Dahiliye, Cerrahi gibi seçenekler bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi kampüsünde her öğrencinin ilgi alanına uygun bir bölüm bulunmaktadır.
İçindekiler

Sakarya Üniversitesi Kampüsünde Hangi Bölümler Var?​

Sakarya Üniversitesi kampüsünde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversite, çeşitli alanlarda eğitim veren fakülteleri bünyesinde barındırmaktadır. Öğrenciler, ilgi alanlarına göre birçok bölüm arasından seçim yapabilirler.
Bunlardan bazıları şunlardır:
Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği gibi birçok mühendislik bölümü bulunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler öğrencilere sunulmaktadır.
Edebiyat Fakültesi: Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe gibi alanlarda eğitim veren bölümler bulunmaktadır.
Tıp Fakültesi: Tıp eğitimi veren fakülte, sağlık alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere imkan sağlamaktadır.
İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Radyo-Televizyon gibi iletişim alanlarına yönelik bölümler bulunmaktadır.
Fen Fakültesi: Matematik, Fizik, Kimya gibi fen bilimleri alanlarında eğitim veren fakülte öğrencilere seçenek sunmaktadır.
Güzel Sanatlar Fakültesi: Resim, Heykel, Grafik Tasarım gibi sanat alanlarında eğitim veren bölümler bulunmaktadır.
Diş Hekimliği Fakültesi: Diş hekimliği eğitimi veren fakülte, diş sağlığına ilgi duyan öğrencilere fırsat sunmaktadır.
Eğitim Fakültesi: İlköğretim, İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği gibi öğretmenlik bölümleri öğrencilere seçenek sunmaktadır.
Teknoloji Fakültesi: Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri gibi teknoloji alanlarında eğitim veren fakülte bulunmaktadır.
Tıp Bilimleri Fakültesi: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik gibi sağlık bilimleri alanlarında eğitim veren bölümler bulunmaktadır.
İlahiyat Fakültesi: İslami İlimler, İslam Tarihi ve Sanatları gibi ilahiyat alanlarında eğitim veren fakülte bulunmaktadır.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi: Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı gibi alanlarda eğitim veren fakülte bulunmaktadır.
Spor Bilimleri Fakültesi: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük gibi spor alanlarında eğitim veren bölümler bulunmaktadır.
Fen-Edebiyat Fakültesi: Biyoloji, Coğrafya, Psikoloji gibi fen ve edebiyat alanlarında eğitim veren fakülte bulunmaktadır.
Bunlar sadece birkaç örnek olup, Sakarya Üniversitesi kampüsünde daha birçok bölüm bulunmaktadır.
Öğrenciler, ilgi alanlarına göre detaylı inceleme yaparak kendilerine uygun olan bölümü seçebilirler.

Sakarya Üniversitesi Kampüsünde Hangi Bölümler Var?​

Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi
İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi
Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik ve Mimarlık Enstitüsü
İngilizce Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İşletme, Kimya, Hemşirelik
İnşaat Mühendisliği, Psikoloji, Hukuk, Biyoloji, Diş Hekimliği

Endüstri Mühendisliği
Tıp Fakültesi Hastanesi
Tarih Bölümü
Jeoloji Mühendisliği
Tıp Biyokimya

Geri