SoruCevap
Yeni Üye
Sakarya Üniversitesi bölümleri nelerdir? Sakarya Üniversitesi, farklı alanlarda eğitim veren birçok bölüm sunmaktadır. Üniversitenin fen-edebiyat, mühendislik, işletme, iletişim ve sağlık bilimleri gibi bölümleri bulunmaktadır. Fen-edebiyat bölümü öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunarken, mühendislik bölümü öğrencilere mühendislik alanında uzmanlaşma imkanı sağlamaktadır. İşletme bölümü ise iş dünyasında gerekli olan bilgi ve becerileri öğrencilere kazandırmayı hedeflemektedir. İletişim bölümü öğrencilere medya ve iletişim sektöründe kariyer yapma şansı sunarken, sağlık bilimleri bölümü ise sağlık sektöründe uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Sakarya Üniversitesi, geniş bölüm seçenekleriyle öğrencilere çeşitli kariyer fırsatları sunmaktadır.
İçindekiler
Fen Edebiyat Fakültesi matematik, fizik, kimya gibi temel bilimlerin yanı sıra sosyal bilimlerde de eğitim vermektedir.
Teknoloji Fakültesi bilgisayar, makine, metalurji gibi teknolojik alanlarda eğitim vermektedir.
Tıp Fakültesi sağlık alanında eğitim vermektedir.
İletişim Fakültesi gazetecilik, halkla ilişkiler ve iletişim tasarımı gibi alanlarda eğitim vermektedir.
İşletme Fakültesi işletme ve yönetim alanında eğitim vermektedir.
İçindekiler
Sakarya Üniversitesi Bölümleri Nelerdir?
Sakarya Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve yüksekokullar bünyesinde birçok farklı bölüm sunmaktadır. İşte Sakarya Üniversitesi’nde bulunan bölümlerden bazıları:
1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümleri içeren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, iş dünyasına yönelik eğitimler sunmaktadır.
2. Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi mühendislik alanlarında eğitim veren Mühendislik Fakültesi, teknik bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.
3. Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji gibi çeşitli disiplinleri içeren Fen-Edebiyat Fakültesi, temel bilimsel ve sosyal bilimler alanında eğitimler sunmaktadır.
4. İletişim Fakültesi
Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı gibi iletişim alanlarına odaklanan İletişim Fakültesi, öğrencilere medya ve iletişim sektöründe uzmanlaşma imkanı sağlamaktadır.
5. Eğitim Fakültesi
Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi öğretmenlik programlarının yer aldığı Eğitim Fakültesi, öğretmen adaylarına pedagojik formasyon kazandırmaktadır.
6. Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi gibi sağlık alanlarında eğitimler sunan Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık sektöründe profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
7. Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hekimliği programıyla öğrencilere diş sağlığı konusunda eğitimler veren Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği mesleğine hazırlık yapmaktadır.
8. Güzel Sanatlar Fakültesi
Grafik Tasarımı, Resim, Seramik, Heykel gibi sanatsal alanlarda eğitimler sunan Güzel Sanatlar Fakültesi, öğrencileri sanat dünyasına hazırlamaktadır.
9. Hukuk Fakültesi
Hukuk programıyla öğrencilere hukuki bilgi ve beceriler kazandıran Hukuk Fakültesi, adalet sistemi ve hukuk alanında uzmanlaşmayı hedeflemektedir.
10. İlahiyat Fakültesi
İslam dini ve ilahiyat alanında eğitimler sunan İlahiyat Fakültesi, öğrencilere dini bilgi ve kültür aktarımı yapmayı amaçlamaktadır.
11. Spor Bilimleri Fakültesi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği gibi spor alanlarına yönelik eğitimler veren Spor Bilimleri Fakültesi, spor sektöründe uzmanlaşmayı hedeflemektedir.
12. Teknoloji Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi teknoloji odaklı bölümleri bünyesinde bulunduran Teknoloji Fakültesi, mühendislik ve teknoloji alanında eğitimler sunmaktadır.
13. Turizm Fakültesi
Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği gibi turizm odaklı bölümleri içeren Turizm Fakültesi, turizm sektöründe kariyer yapmayı hedeflemektedir.
14. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi
Denizcilik, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği gibi denizcilik ve deniz teknolojisi alanlarına odaklanan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, deniz sektöründe uzmanlaşma imkanı sağlamaktadır.
15. Tıp Fakültesi
Tıp programıyla öğrencilere tıp bilimleri ve sağlık hizmetleri konusunda eğitimler veren Tıp Fakültesi, doktor adaylarını yetiştirmektedir.
16. Veteriner Fakültesi
Veterinerlik programıyla öğrencilere veterinerlik bilimi ve hayvan sağlığı konusunda eğitimler sunan Veteriner Fakültesi, veteriner hekimlik mesleğine hazırlık yapmaktadır.
17. Ziraat Fakültesi
Tarım, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji gibi tarım ve ziraat alanlarında eğitimler veren Ziraat Fakültesi, tarımsal üretim ve tarım politikaları üzerine çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır.
18. Fen Bilimleri Enstitüsü
Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi fen bilimleri alanlarında yüksek lisans ve doktora programları sunan Fen Bilimleri Enstitüsü, bilimsel araştırmaları teşvik etmekte ve akademik kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilere imkanlar sağlamaktadır.
19. Sosyal Bilimler Enstitüsü
Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi sosyal bilimler alanlarında yüksek lisans ve doktora programları sunan Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal bilimler alanında araştırma yapmayı hedefleyen öğrencilere akademik destek sağlamaktadır.
Sakarya Üniversitesi Bölümleri Nelerdir?
Sakarya Üniversitesi 14 fakülteye ve 7 enstitüye sahiptir. |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme ve ekonomi alanında eğitim vermektedir. |
Mühendislik Fakültesi endüstri, bilgisayar, elektrik-elektronik ve inşaat mühendislikleri gibi birçok alanda eğitim vermektedir. |
Eğitim Fakültesi öğretmenlik programları ile öğretmen yetiştirmektedir. |
Tıp Fakültesi sağlık alanında eğitim vermektedir. |
Fen Edebiyat Fakültesi matematik, fizik, kimya gibi temel bilimlerin yanı sıra sosyal bilimlerde de eğitim vermektedir.
Teknoloji Fakültesi bilgisayar, makine, metalurji gibi teknolojik alanlarda eğitim vermektedir.
Tıp Fakültesi sağlık alanında eğitim vermektedir.
İletişim Fakültesi gazetecilik, halkla ilişkiler ve iletişim tasarımı gibi alanlarda eğitim vermektedir.
İşletme Fakültesi işletme ve yönetim alanında eğitim vermektedir.