Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Hastanede Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Dahiliye, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Ortopedi, Radyoloji, Üroloji, Kardiyoloji gibi birçok bölüm mevcuttur. Hastanede ayrıca Acil Servis ve Yoğun Bakım Üniteleri de bulunmaktadır. Bu bölümler alanında uzman doktorlar ve deneyimli sağlık personeli tarafından hizmet vermektedir. Hastanede modern tıbbi ekipmanlar kullanılarak hastalara en iyi sağlık hizmeti sunulmaktadır.
İçindekiler

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi, çeşitli sağlık hizmetleri sunan birçok bölümü bünyesinde barındırmaktadır. Hastanede bulunan bazı önemli bölümler şunlardır:

Acil Servis Bölümü Nedir?

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Acil Servis bölümü, acil tıbbi durumlarla ilgilenen ve acil müdahalelerde bulunan bir birimdir. Acil servis, acil hasta kabulü, acil tıbbi müdahaleler, travma vakaları ve diğer acil durumlarla ilgili hizmetler sunmaktadır.

Dahiliye Bölümü Nedir?

Dahiliye bölümü, iç hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dahiliye bölümü, çeşitli iç hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenir. Bu bölümde, kalp-damar hastalıkları, solunum sistemi hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, böbrek hastalıkları gibi birçok iç hastalığın teşhis ve tedavisi yapılmaktadır.

Cerrahi Bölümü Nedir?

Cerrahi bölümü, çeşitli cerrahi işlemlerin yapıldığı bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde cerrahi bölümü, genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahisi, plastik cerrahi gibi farklı cerrahi branşlara sahiptir. Bu bölümde, cerrahi operasyonlar, ameliyatlar ve diğer cerrahi müdahaleler gerçekleştirilmektedir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Nedir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın sağlığı ve doğumla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum bölümü, gebelik takibi, doğum, jinekolojik hastalıkların teşhis ve tedavisi gibi hizmetler sunmaktadır. Bu bölümde, kadın sağlığıyla ilgili birçok konuda uzman doktorlar bulunmaktadır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Nedir?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü, çocukların sağlık sorunlarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, çocukların sağlık durumlarının takibi, çocuk hastalıklarının teşhis ve tedavisi gibi hizmetler sunmaktadır. Bu bölümde, çocuk doktorları ve pediatristler görev yapmaktadır.

Göz Hastalıkları Bölümü Nedir?

Göz Hastalıkları bölümü, göz sağlığıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göz hastalıkları bölümü, göz muayenesi, gözlük ve kontakt lens uygulamaları, göz ameliyatları gibi hizmetler sunmaktadır. Bu bölümde, göz doktorları ve uzmanları bulunmaktadır.

Kulak Burun Boğaz Bölümü Nedir?

Kulak Burun Boğaz bölümü, kulak, burun ve boğaz hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kulak burun boğaz bölümü, işitme kaybı, sinüzit, bademcik iltihabı gibi hastalıkların teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, kulak burun boğaz doktorları görev yapmaktadır.

Nöroloji Bölümü Nedir?

Nöroloji bölümü, sinir sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde nöroloji bölümü, baş ağrısı, felç, epilepsi gibi sinir sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, nöroloji uzmanları ve doktorları görev yapmaktadır.

Radyoloji Bölümü Nedir?

Radyoloji bölümü, röntgen, ultrason, manyetik rezonans gibi görüntüleme yöntemleriyle hastalıkların teşhis edilmesiyle ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde radyoloji bölümü, görüntüleme yöntemleriyle hastalıkların teşhis edilmesi, tıbbi görüntülerin yorumlanması gibi hizmetler sunmaktadır. Bu bölümde, radyoloji uzmanları görev yapmaktadır.

Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Nedir?

Enfeksiyon Hastalıkları bölümü, enfeksiyon hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde enfeksiyon hastalıkları bölümü, bulaşıcı hastalıkların teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, enfeksiyon hastalıkları uzmanları görev yapmaktadır.

Gastroenteroloji Bölümü Nedir?

Gastroenteroloji bölümü, sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gastroenteroloji bölümü, mide-bağırsak hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, gastroenteroloji uzmanları görev yapmaktadır.

Kardiyoloji Bölümü Nedir?

Kardiyoloji bölümü, kalp ve damar hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji bölümü, kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, kardiyoloji uzmanları ve kardiyologlar görev yapmaktadır.

Dermatoloji Bölümü Nedir?

Dermatoloji bölümü, cilt hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dermatoloji bölümü, cilt hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, dermatoloji uzmanları ve cildiye doktorları görev yapmaktadır.

Üroloji Bölümü Nedir?

Üroloji bölümü, üriner sistem hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde üroloji bölümü, böbrek hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları, prostat hastalıkları gibi üriner sistem hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, üroloji uzmanları görev yapmaktadır.

Psikiyatri Bölümü Nedir?

Psikiyatri bölümü, ruh sağlığı ve psikolojik hastalıklarla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri bölümü, ruh sağlığı sorunları, depresyon, anksiyete gibi psikolojik hastalıkların teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, psikiyatristler ve uzmanlar görev yapmaktadır.

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Nedir?

Ortopedi ve Travmatoloji bölümü, kas-iskelet sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ortopedi ve travmatoloji bölümü, kemik kırıkları, eklem hastalıkları, spor yaralanmaları gibi kas-iskelet sistemi sorunlarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Bu bölümde, ortopedi uzmanları ve travmatoloji doktorları görev yapmaktadır.

Genel Cerrahi Bölümü Nedir?

Genel Cerrahi bölümü, çeşitli cerrahi işlemlerin yapıldığı bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi bölümü, apandisit ameliyatı, safra kesesi ameliyatı, tiroit cerrahisi gibi çeşitli genel cerrahi operasyonlarını gerçekleştirmektedir. Bu bölümde, genel cerrahi uzmanları ve doktorları görev yapmaktadır.

Kemoterapi Bölümü Nedir?

Kemoterapi bölümü, kanser tedavisiyle ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kemoterapi bölümü, kanser hastalarına kemoterapi tedavisi uygulamaktadır. Bu bölümde, kemoterapi uzmanları ve onkologlar görev yapmaktadır.

Diş Hekimliği Bölümü Nedir?

Diş Hekimliği bölümü, diş sağlığıyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde diş hekimliği bölümü, diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi gibi diş tedavilerini gerçekleştirmektedir. Bu bölümde, diş hekimleri ve diş sağlığı uzmanları görev yapmaktadır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü, fiziksel rahatsızlıkların tedavisi ve rehabilitasyonuyla ilgilenen bir bölümdür. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü, fizik tedavi yöntemleri, egzersizler, masaj gibi uygulamalarla hastaların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bu bölümde, fizik tedavi uzmanları ve fizyoterapistler görev yapmaktadır.

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde dahiliye bölümü bulunmaktadır.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde ortopedi bölümü mevcuttur.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde göz hastalıkları bölümü yer almaktadır.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde kadın doğum bölümü bulunmaktadır.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü mevcuttur.

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde genel cerrahi bölümü yer almaktadır.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde kulak burun boğaz bölümü mevcuttur.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde dermatoloji bölümü bulunmaktadır.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde radyoloji bölümü yer almaktadır.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde nöroloji bölümü mevcuttur.