Sakallı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaşmaya (Veya 1 paket instant maya)
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 paket labne (Krem peynirde olur)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurdun susuz yerinden de olur
Süsleme için;
Maydanoz
Dereotu
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalaarr sizlere yumuş yumuş çok hoş bir poğaça ile geldim birtane mutlaka yetmiyor yedikçe yediren bir lezzet şimdiden söylemiş olayım
Öncelikle yaş mayamızı ılık süt ve su ile açıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ, tuz ve şekerini ekleyip güzelce karıştırıyoruz unumuzu ek ediyoruz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Ortalama 3 su bardağı un gidiyor lakin unun markasına nazaran değişiklik gösterebilir.
Daha sonra 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuza hal verip 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Poğaçalarımız soğuduktan sonra ikiye kesip içine peynirli harcımızı sürüyoruz.
Ben dışını maydanoz ve dereotu ile süsledim. Dilerseniz ince dilimlenmiş salam yahut sosis de tercih edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize emeğinize sıhhat afiyet olsun
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaşmaya (Veya 1 paket instant maya)
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 paket labne (Krem peynirde olur)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurdun susuz yerinden de olur
Süsleme için;
Maydanoz
Dereotu
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalaarr sizlere yumuş yumuş çok hoş bir poğaça ile geldim birtane mutlaka yetmiyor yedikçe yediren bir lezzet şimdiden söylemiş olayım
Öncelikle yaş mayamızı ılık süt ve su ile açıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ, tuz ve şekerini ekleyip güzelce karıştırıyoruz unumuzu ek ediyoruz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Ortalama 3 su bardağı un gidiyor lakin unun markasına nazaran değişiklik gösterebilir.
Daha sonra 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuza hal verip 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Poğaçalarımız soğuduktan sonra ikiye kesip içine peynirli harcımızı sürüyoruz.
Ben dışını maydanoz ve dereotu ile süsledim. Dilerseniz ince dilimlenmiş salam yahut sosis de tercih edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize emeğinize sıhhat afiyet olsun
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı