AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sakallı Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ̆
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Un (Çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor unu kaçırmayın azar azar ekleyin)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
İç dolgusu için;
Kaşar peyniri
Labne
Bulamak için;
Maydanoz
Bu ölçülerle 1 tepsi çıkıyor


Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki tarife bayılacaksınız garanti veriyorum. Bu hamur ile sandviç ekmeği de yapabilirsiniz. Benim yıllardır kullandığım tarif.
Bir kaba süt, su, maya, şeker ve tuzu alıp, eriyene kadar iyice karıştırın (Hızlı maya da kullanabilirsiniz ben bir çok kez kullandım ve oldukça başarı hızlı)
Yumurtayı ve sıvı yağı bardağın biraz dibinde bırakarak karışıma ekleyin (Kalanını hamuru toparlamak için kullanacağız). Unu azar azar ekleyerek ele birazcık yapışacak bir hamur elde edelim.
Ununu fazla kaçırırsanız videom da olduğu gibi pufidik olması biraz zor olabilir.
Hamuru toparlamak için ayırdığımız sıvı yağı döküp, güzelce yoğuralım.
Üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Hızlı maya ile 10-15 dk yeterli.
Şekil verip yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 160° fırında kızarana kadar pişirelim.
İç harcını hazırlayıp, ılıyan poğaçaları ortadan kesip harcı sürelim ağız kısmına da labne sürüp, ince kıydığımız maydanoza bulayalım. Afiyet olsun umarım beğenirsiniz.
Sakallı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst