AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sakallı Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı olağan süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (akları içine sarıları üzerine)
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
Labne
Kenarları için:
Maydanoz

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri kaba koyup düzgünce karıştırın.
En son unu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım, hafif ele yapışan hamur olacak.
üzerini streçleyip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamur cevizden biraz büyük kesimler koparıp yuvarlak biçim verip pişirme kağıdına dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp yarım saatte o denli bekletelim .
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim .
Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca üzerine bez kapatalım yumuşasınlar .
Daha sonra poğaçalar düzgünce soğuyunca ortadan kesip labne sürelim, kenarlarınada sürüp ince kıyılmış maydanoza bulayalım.
Servis tabağına alalım.

Misafirleriniz çok beğenecek şimdiden afiyet olsun

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst